Maak kennis met de ultieme Key Lime pie, een klassieke Amerikaanse limoentaart! Deze lekkernij combineert een verfrissende limoensmaak met een romige, zijdezachte vulling op een knapperige koekjesbodem. Perfect voor zomerse dagen, zorgt deze taart voor een heerlijke zoet-zure verwennerij die iedereen zal doen watertanden. Gemakkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker!
Ingrediënten:
- 150 g droge koekjes (bv. Maria koekjes)
- 135 g boter
- 1 el suiker
- 1 blik gecondenseerde melk (400 ml)
- 4 eidooiers
- 120 ml limoensap (+- 3 stuks)
- zeste van de limoenen
Werkwijze:
- Warm de oven op tot 170 graden
- Smelt de boter en verkruimel de koekjes
- Meng de koekjes, boter en 1 el suiker onder elkaar
- Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het koekjes mengsel hierop
- Druk stevig aan en werk de randen een beetje omhoog
- Bak de bodem gedurende 10 minuten in de oven
- Meng ondertussen de eidooiers, zeste en sap van limoen en de gecondenseerde melk tot een egaal beslag
- Giet dit beslag op de gebakken koekjes bodem en plaats dit terug 20 minuten in de oven
- Haal de Pie uit de oven en laat deze volledig afkoelen
- Laat minstens 3 uur rusten in de koelkast voordat je deze taart aansnijd.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.