Kotelet met gnocchi, venkel en kerstomaat
Hoofdgerechten, Recepten

Kotelet met gnocchi, venkel en kerstomaat

Print Friendly, PDF & Email

In dit recept combineren we sappige varkenskoteletten met zachte gnocchi, venkel en sappige kerstomaatjes. Dit eenvoudige gerecht biedt niet alleen een explosie van smaken, maar bespaart ook tijd en afwas. Een beetje dagelijkse kost, maar dan toch net wat anders. Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van ingrediënten!

Nodig voor 2 personen

  • 2 varkenskoteletten – The Meatlovers
  • 500 g gnocchi
  • 1 venkel
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 15 kerstomaten
  • 50 ml room
  • 1 klein blikje witte bonen (200g – uitgelekt 120 g)
  • 100 ml witte wijn
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 tl venkelzaad

Doen

  • Kruid de koteletten met peper, zout en nootmuskaat
  • Smelt een klontje boter in een ruime, hoge braadpan
  • Bak hierin de koteletten mooi bruin. Deze moeten nog niet helemaal gaar zijn
  • Haal de koteletten uit de pan, zet even apart
  • Stoof in dezelfde pan de fijngesneden sjalot en look aan
  • Snij ondertussen de venkel fijn, bewaar het groen voor de afwerking
  • Voeg de venkel toe aan de braadpan, stoof deze mee aan
  • Blus het geheel met de witte wijn, laat dit voor de helft inkoken
  • Plaats een deksel op de braadpan, laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen
  • Voeg na 5 minuten de kerstomaten en het gekneusd venkelzaad toe
  • Kook ondertussen de gnocchi gaar zoals op de verpakking staat
  • Voeg de room toe aan de braadpan
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout
  • Voeg de gnocchi toe aan de braadpan, meng alles goed onder elkaar
  • Voeg als de gebakken koteletten terug toe aan de braadpan
  • Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Werk af met het groen van de venkel
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *