Linzensoep met kokosmelk en krokante kikkererwten
Recepten, Soepen

Linzensoep met kokosmelk en krokante kikkererwten

Print Friendly, PDF & Email

Linzensoep met krokante kikkererwten

Geel, rood, oranje, groen of bruin: linzen zijn er in bijna alle kleuren. Voor dit recept gebruik ik groene linzen. Maar volgens mij kan je gerust ook gele of rode gebruiken. Eigenlijk verschoot ik er zelf van. Er staan al vier recepten met linzen op de blog. Een smeuïge risotto, vegetarische bolognese, een linzen salade en drie dips met linzen. Aan dat rijtje voegen we nu een smaakvolle linzensoep met krokante kikkererwten toe.

Linzensoep met kokosmelk en krokante kikkererwten

Nodig

  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1/2 cm gember
  • 2.5 l kippenbouillon
  • 200 g groene linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 bokaal kikkererwten
  • olijfolie
  • kruiden bv. tandoori
  • koriander

Doen:

  • Breng de kokosmelk op smaak met peper, zout, bieslook en een beetje fijn geraspte gember. Bewaar in de koelkast
  • Kuis de ui, wortelen en prei
  • Snij de groenten grof
  • Smelt een klontje boter in een ruime kookpot
  • Stoof hierin de groenten aan
  • Voeg de linzen, look en gember toe
  • Voeg de bouillon toe, breng dit aan de kook
  • Zet het deksel op de pot en laat de soep zo’n 45 minuten pruttelen op een zacht vuur
  • Mix de soep fijn, breng eventueel verder op smaak met peper en zout

Krokante kikkererwten

  • Spoel de kikkererwten af, laat deze uitlekken.
  • Meng ze met de olijfolie en kruiden (tandoori), verspreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat ze nog 10 minuten in de oven staan.

Linzensoep met kokosmelk en krokante kikkererwten

Afwerking

  • Schep de warme linzensoep in soepkommen
  • Strooi er krokante kinnererwten in
  • Lepel er een beetje kokosmelk over
  • Werk af met blaadje koriander

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *