Dit recept is een heerlijke variant op de macaroni met ham en kaas. Met enkele kleine veranderingen in het recept bekom je een heel ander gerecht.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
De kaassaus
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 1 eidooier
- 4 dl melk
- 200 gr Emmental
- peper en zout
- 1 citroen
Groenten en afwerking
- 1 courgette
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1/2 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 blik tonijn (185/140gr)
- 200 gr macaroni, (Soubry)
Werkwijze:
- Snij de courgette in blokjes
- Stoof de courgette , ui en knoflook aan in een beetje olijfolie
- Laat de tonijn uitlekken en voeg deze toe aan de groenten
Maak nu de kaassaus:
- Smelt de boter in een kookpot, als deze gesmolten is voeg je de bloem toe
- Roer goed met een houten lepel totdat je een homogene massa hebt
- Stoof dit even zachtjes aan op het vuur (zo verdwijnt de bloem-smaak)
- Voeg af het vuur de melk toe, en breng terug aan de kook (gebruik nu een garde)
- Laat de saus even pruttelen, en zet daarna het vuur uit
- Voeg 100 gr gemalen kaas toe (de overschot bewaar je om te gratineren)
- Voeg 1 eigeel toe en meng dit goed onder de saus
- Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels citroensap
- Kook de pasta beet-gaar in gezouten water
- Giet de pasta af
- Meng de pasta met de mix van tonijn en courgette en de kaassaus
- Giet deze massa in een ruime ovenschotel
- Strooi de overschot van de gemalen kaas erover
- Zet dit nog een 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Voor een mooi korstje zet je op het einde even de grill op
Naar een recept van Jeroen Meus.