Ovenschotel met worst
Worst, aardappelen en spinazie, het klinkt niet erg spannend. Maar in dit recept maken we met deze ingrediënten een enorm lekkere ovenschotel. We maken een smaakvolle tomatensaus met stukjes worst, gnocchi, en spinazie. Bovenop komt er mozzarella en Parmezaanse kaas voor het heerlijk krokant kaaskorstje.
Nodig voor 2 personen
- 300 g boerenworst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 g verse spinazie
- 120 ml kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- 500 g gnocchi
- 1 bol mozzarella
- 70 g Parmezaanse kaas
- peper en zout
Doen:
Gebruik een ruime pan die in de oven mag, of doe nadien alles in een ovenschotel
- Bak de boerenworst aan in een ruime pan
- Haal de worsten terug uit de pan, zet ze even apart
- Snipper de ui fijn, plet de knoflook
- Stoof de ui en knoflook aan in de pan waar de worsten in zijn aangebakken
- Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes en kippenbouillon toe
- Breng de saus aan de kook
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Snij de worsten in stukjes
- Meng de stukjes worst, gnocchi en spinazie onder de tomatensaus
- Kan de pan in de oven? Of doe alles in een ovenschotel
- Strooi er Parmezaanse kaas over, snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze er bovenop
- Zet de ovenschotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Smakelijk
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.