Pasta Alfredo met scampi en boontjes
Hoofdgerechten, Recepten

Pasta Alfredo met scampi en boontjes

Pasta Alfredo is een klassiek en smaakvol Italiaans gerecht dat wereldwijd geliefd is. Het wordt gemaakt met romige Alfredo-saus op basis van room en Parmezaanse kaas, die over al dente gekookte pasta wordt gegoten. Deze eenvoudige maar heerlijke combinatie van ingrediënten zorgt voor een zijdezachte en verrukkelijke maaltijd. Wij maken hier een smaakvolle variant met boontjes en gebakken scampi. Ontdek zelf de magie van Pasta Alfredo en geniet van een smakelijke en vooral makkelijke pasta. Op de blog vind je hiervan ook nog een gezondere variant met bloemkoolsaus.

Nodig voor 2 personen

  • 250 g pasta – spaghetti (kooktijd +- 8 á 10 minuten)
  • 200 g verse boontjes
  • 20 scampi
  • 1 teentje knoflook, fijngeraspt
  • 100 ml room
  • 50 g Parmezaanse kaas + beetje extra voor de afwerking
  • peper en zout
  • klontje boter

Doen

  • Kuis de boontjes. Indien je een pastasoort gebruikt met een kooktijd rond 8 á 10 minuten kan je de bootjes en de pasta tasamen koken.
  • Kook de pasta en de boontjes tot het al dente is. Giet af, verfris kort en zet opzij. (bewaar een scheutje kookvocht)
  • Pel en kuis de scampi
  • Smelt een klontje boter in een ruime pan. Voeg de knoflook en scampi toe, kruid met peper en zout
  • Haal de gebakken scampi uit de pan
  • Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe aan de pan. Ze op een heel zacht vuur. Roer de aanbaksels los
  • Breng de saus op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur.
  • Voeg de gekookte pasta en een beetje kookvocht toe aan de saus en meng goed totdat de pasta gelijkmatig bedekt is met de Alfredo-saus.
  • Meng alsook de gebakken scampi onder de pasta
  • Verdeel de pasta over de borden
  • Werk af met een beetje extra Parmezaanse kaas en fijngesneden bieslook

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *