Pesto, maar net even anders. In deze variant ruilen we basilicum in voor verse spinazie en voegen we geroosterde hazelnoten toe voor een volle, nootachtige smaak. Een snelle, smaakvolle saus die perfect past bij al dente pasta. Afgewerkt met Parmezaanse kaas, hazelnoten en verse spinazie, is dit een gerecht dat eenvoudig oogt maar barst van de smaak. Ideaal voor een doordeweekse avond, maar zeker speciaal genoeg om indruk te maken. Proef zelf hoe goed deze combinatie werkt



Nodig voor 2 personen
- 300 g spaghetti
- 100 ml room
- 250 g spinazie (bewaar een beetje voor de afwerking)
- 60 g hazelnoten
- 40 g Parmezaanse kaas + extra voor de afwerking
- 40 g olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Doen
- Maak eerst de pesto van spinazie door 40 g spinazie, 40 g Parmezaanse kaas, 40 g hazelnoten, 40 g olijfolie en 1 teentje look fijn te maken in een keukenmachine.
- Hak de overige hazelnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
- Kook de pasta beetgaar zoals op de verpakking staat
- Doe de room en overige spinazie in een kookpot, breng dit aan de kook, kruid met peper en zout
- Voeg de gekookte spaghetti en een soeplepel kookvocht toe aan de spinazie
- Voeg de pesto toe. Roer alles goed onder elkaar.
- Breng eventueel verder op smaak met peper en zout
- Schep de pasta pesto op de borden
- Werk af met de overige grof gehakte hazelnoten, verse spinazie en Parmezaanse kaas
- Smakelijk
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

