Een pastagerecht met scampi klaargemaakt in de wok met enorm veel verschillende groenten.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 22 scampi, gepeld en gekuist
- 1 teentje knoflook
- gember, (1 kl geraspt)
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 400 g paksoi
- 1 kleine courgette
- 200 g shiitakes / oesterzwammen
- 190 g volkoren cappellini (Soubry)
- 4 el sojasous
- 2 tl sesamzaad
- olijfolie
- peper & zout
Werkwijze:
- Zet een ruime kookpot op het vuur met gezouten water
- Kuis en snij alle groenten in reepjes (ui, wortel, paprika, courgette, paddestoelen & de paksoi)
- Pel en snipper de knoflook
- Verhit de olie in de wok en bak hierin de scampi samen met de knoflook kort aan
- Haal de scampi uit de wok en zet even apart
- Verhit opnieuw een beetje olijfolie
- Bak hierin alle groenten en de gember enkele minuten aan
- Kook ondertussen de pasta beetgaar
- Voeg de scampi terug toe aan de groeten en breng op smaak met peper, zout en sojasaus
- Giet de pasta af en meng deze samen met het sesamzaad onder de groenten en scampi
Smakelijk !!
Ziet er heerlijk uit!