Hoofdgerechten

Pasta met scampi en paddestoelen

Een pastagerecht met scampi klaargemaakt in de wok met enorm veel verschillende groenten.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 22 scampi, gepeld en gekuist
  • 1 teentje knoflook
  • gember, (1 kl geraspt)
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 400 g paksoi
  • 1 kleine courgette
  • 200 g shiitakes / oesterzwammen
  • 190 g volkoren cappellini (Soubry)
  • 4 el sojasous
  • 2 tl sesamzaad
  • olijfolie
  • peper & zout

Werkwijze:

  1. Zet een ruime kookpot op het vuur met gezouten water
  2. Kuis en snij alle groenten in reepjes (ui, wortel, paprika, courgette, paddestoelen & de paksoi)
  3. Pel en snipper de knoflook
  4. Verhit de olie in de wok en bak hierin de scampi samen met de knoflook kort aan
  5. Haal de scampi uit de wok en zet even apart
  6. Verhit opnieuw een beetje olijfolie
  7. Bak hierin alle groenten en de gember enkele minuten aan
  8. Kook ondertussen de pasta beetgaar
  9. Voeg de scampi terug toe aan de groeten en breng op smaak met peper, zout en sojasaus
  10. Giet de pasta af en meng deze samen met het sesamzaad onder de groenten en scampi

Smakelijk !!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. wendy zegt:

    Ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *