Dat rode biet gezond is, dat wisten we al langer. Alleen zijn er weinigen die rode biet echt lekker vinden. Met dit recept scoor je ook bij de niet liefhebbers.
Ingrediënten:
- 125 gr risotto rijst: bv. Arborio
- 1/2 dl rode wijn
- 450 ml groenten bouillon
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- 125 gr rode biet, in fijne blokjes gesneden
- 100 g prosciutto
- olijfolie / boter
- peper en zout
- 150 g feta
Werkwijze:
- Zet een ruime kookpot op het vuur met een scheut olijfolie.
- Stoof hierin de sjalot aan, zonder te kleuren.
- Voeg de risotto rijst toe, stoof even zonder te kleuren.
- Schenk er de wijn bij, laat deze voor de helft inkoken
- Meng de stukjes biet door de rijst
- Voeg 1/3 van de kokende bouillon toe
- Roer af en toe zacht tot de bouillon bijna verdampt is
- Voeg verder bouillon toe tot de rijst helemaal gaar is.
(Het kan dat je een beetje bouillon over houdt) - Droog de prosciutto 30 minuten in een oven van 120 graden
- Meng de rijst met wat 50 g feta en een klontje boter
- Breng op smaak met peper en zout
- Schep de risotto in de borden
- Kruimel er een beetje feta over en werk af met gedroogde prosciutto
Bord: “Pillivuyt”