Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's, Voorgerechten

Risotto van knolselder met geitenkaas en spek in filodeeg

Een gerecht waar alle smaken en structuren kloppen. De risotto zorgt voor het smeuïge, de knolselder voor de aardse smaken. spek voor zoute aspect, geitenkaas voor de zure toetsen en het filodeeg voor de crunch.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • filodeeg
  • 80 geitenkaas
  • 4 plakjes ontbijtspek

Risotto:

  • 125 gr risotto rijst: bv. Arborio
  • 1/2 dl witte wijn
  • 450 ml groenten bouillon
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 125 gr knolselder, in fijne blokjes gesneden
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze:

Filodeeg met geitenkaas en spek

  1. Bak het spek aan en zet terug opzij
  2. Snij 4 vierkanten van 20 op 20cm uit de filodeeg
  3. Leg in het midden nog een klein extra vierkantje voor extra stevigheid
  4. Leg in het midden een half plakje spek, een plakje geitenkaas en terug een half plakje spek
  5. Vouw het filodeeg dicht en steek er een tandenstoker door om het vast te houden
  6. Bak de filodeegjes ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden als de risotto bijna klaar is

filodeeg met spek en geitenkaas

Risotto:

  1. Zet een ruime kookpot op het vuur met een scheut olijfolie.
  2. Stoof hierin de sjalot aan zonder te kleuren.
  3. Voeg de risotto rijst toe, stoof even zonder te kleuren.
  4. Meng de stukjes knolselder door de rijst
  5. Schenk er de wijn bij, laat deze voor de helft inkoken
  6. Voeg 1/3 van de kokende bouillon toe
  7. Roer af en toe zacht tot de bouillon bijna verdampt is
  8. Voeg verder bouillon toe tot de rijst helemaal gaar is.
  9. (Het kan dat je een beetje bouillon over houdt)
  10. Meng een beetje geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter onder de rijst
  11. Breng op smaak met peper en zout
  12. Serveer de risotto met de gebakken filodeeg met spek en geitenkaas

Smakelijk

Bord: “Pillivuyt”

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *