Een heerlijk makkelijk voorgerecht dat bestaat uit 3 elementen: venkel, appel en geitenkaas. Een knapperige en verfrissende salade met een heerlijke smaaksamenstelling.
Ingrediënten:
- 1 venkel
- 1 groene appel
- harde geitenkaas
- 10 walnoten
- olijfolie
- 1/2 citroen
Werkwijze:
- Hak de walnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof
- Verwijder de buitenste harde laag van de venkel en snij er de boven en onderkant af
- Haal het venkelgroen eraf en bewaar dit voor de afwerking
- Snij de venkel van boven naar onder in dunne plakjes
- Besprenkel dit met olijfolie en citroensap, kruid met peper en zout
- Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis
- Snij de appel in fijne plakjes en meng dit onder de venkel
- Besprenkel eventueel nog met een beetje extra olijfolie en citroensap
- Schik de salade op bord
- Verkruimel er de geitenkaas op
- Werk af met de walnoten en het venkelgroen
Recept naar inspiratie uit het boek “Drie – de lekkerste drie-eenheid op het bord” van Hugh Fearnley-Whittingstall
Bord: “Pillivuyt”