Hoofdgerechten, Recepten

Aziatische wok met eend en koriander

Print Friendly, PDF & Email

Als we niet goed wat te eten, verschijnt er hier nogal snel een wok op tafel. Hier kan je natuurlijk oneindig in variëren, maar deze versie met eend behoord tot mijn favorieten.

Nodig voor 2 personen:

  • 400 g eendenborst
  • gember
  • vijfkruidenpoeder
  • knoflook
  • 1 ui
  • 200 g peultjes
  • 1 wortel
  • 1 kleine paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 handvol cashewnoten
  • sojasaus, vissaus en ketchap
  • 1 bussel koriander

Doen:

  1. Kerf de vetkant van de eendenborst in
  2. Kruid de eendenborst met peper, zout, vijfkruidenpoeder en een beetje geraspte gember en knoflook
  3. Laat de eendenborst zo een uurtje marineren
  4. Hak de cashewnoten grof en en rooster deze in een pan zonder vetstof, zet apart
  5. Snij ondertussen alle groenten in stukjes
  6. Verhit een pan en bak de eendenborst hier in aan, eerst met de vetkant naar beneden
  7. Leg de eendenborst in een ovenschaal en voeg ook het bakvet toe
  8. Plaats deze 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  9. Haal de eendenborst uit de oven, pak deze in in aluminiumfolie en laat 9 minuten rusten
  10. Verhit ondertussen de wok met olie en rasp hier een beetje gember en knoflook in
  11. Begin nu te wokken, voeg 1 voor 1 de groenten toe
  12. Begin met de hardst groenten zoals de wortel, voeg helemaal op het einde pas de paksoi toe
  13. Breng de wok op smaak met sojasaus, vissaus en ketchap
  14. Snij nu de eendenborst in plakjes
  15. Serveer de wok met plakjes eendenborst, cashewnoten en werk af met koriander

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *