Pasta met mosselen
In dit recept brengen we het vakantiegevoel tot op je bord. Pasta, tomaat, aubergine, basilicum en mosselen. Gewoonweg een bordje puur plezier. Je moet de pasta koken in een andere kookpot, maar anders zou dit recept zeker onder de categorie “one pot wonder” vallen. Dit recept is zo gemakkelijk om klaar te maken, dat dit wel eens een echt vakantierecept kan worden. Ken je dat wanneer je op vakantie een huisje huurt en er ’s avonds eten op tafel moet staan. Eten waar je niet teveel tijd in wilt steken, maar toch overheerlijk moet zijn. Awel, you’ve got it!
Nodig voor 2 personen
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngeraspt
- 1/2 rode chilipeper
- 400 g tomaten, in blokjes gesneden
- 4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
- 240 g spaghetti
- 1 el kappertjes
- 1 el zwarte olijf, zonder pit
- 1 kg mosselen
- MAGGI Kub Or (1 kub, 2 blokjes)
- verse basilicum
- olijfolie
Doen
- Warm een flinke scheut olijfolie op in een ruime stoofpan
- Stoof hierin de blokjes aubergine aan tot ze bijna gaar zijn
- Voeg de look, fijngesneden chilipeper en blokjes tomaten toe
- Plaats een deksel op de pan, laat sudderen tot de blokjes tomaat gaar zijn
- Snij ansjovis en een 15 blaadjes basilicum fijn
- Voeg nu de ansjovis, basilicum, kappertjes en olijven toe aan de saus
- Breng de saus op smaak met 2 blokjes Maggi KUB OR
- Was de mosselen, voeg deze toe aan de saus
- Plaats opnieuw een deksel op de stoofpan
- Laat enkele minuten sudderen totdat de mosselen open gaan
- Kook ondertussen de pasta beetgaar
- Voeg een klein scheutje kookvocht toe aan de stoofpan met mosselen
- Giet de de pasta af
- Meng de pasta onder de tomatensaus met mosselen
- Werk als laatst af met enkele blaadjes verse basilicum
- Smakelijk!
#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Maggi.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.