GinTonic: Botanic Ultra Premium – Fever Tree tonic – zeste limoen
Foodpairing: Gefrituurde vis met gin aioli
De Botanic Ultra Premium London Dry gin wordt 4 keer gedistilleerd door Langley Distillery in Birmingham. Daarna krijgt deze gin zijn definitieve persoonlijkheid bij Bodegas Williams & Humbert in Spanje. Hier krijgt de gin een infusie met meer dan tien natuurlijke ingrediënten, waaronder de magische ‘Boeddha’s hand’, een zeldzame en sterk geurende citrusvariëteit oorspronkelijk afkomstig uit het Oosten.
Foodpairing: Voor dit gerecht ging ik opzoek naar wat de Spaanse en Engelse gastronomie gemeen hebben. Zo kwam ik erachter dat de oorsprong van Fish&Chips in Spanje ligt met deze Pescado frito. Heerlijk gefrituurde vis met een frisse gin aioli als dip.
Nodig:
Vis:
- 2.5 dl water
- 125 g bloem
- 60 g maizena
- snuifje zout
- 1 eidooier
- beetje citroensap
- 500 g kabeljauw of schelvis
Gin aioli:
- 1 teentje knoflook
- 1 kl mosterd
- 1 eidooier
- arachideolie
- 1 el gin
- peper, zout, tijm, korianderzaadjes
- 1/2 citroen
Doen:
Gin aioli:
- Mix het teentje knoflook met de mosterd en de eidooier
- Voeg arachideolie toe, blijf ondertussen mixer tot je een mooie mayonaise dikte bekomt
- Breng op smaak met gin, citroen sap en rasp, peper, zout, tijm en geplette korianderzaadjes
Gefrituurde vis:
- Maak een egaal beslag van water, bloem, maizena,eidooier, citroensap en zout
- Snij de vis in reepjes, kruid met peper en zout
- Wentel de vis door het beslag en frituur de vis tot deze gaar en krokant is
De Ultra Premium is dus de perfecte versnapering voor een exotische zomerdag waarbij u snakt naar een ietwat sterkere gincocktail die u kan laten dromen van zonovergoten stranden met helderblauw water.
Meer info over Botanic gin, Klik hier