GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – Broker’s Gin

Gin Tonic sorbet (zonder ijsmachine)
Broker’s Gin – Fentimans tonic – limoen zeste

Broker’s Gin of beter nog ‘The Gentleman’s Gin’ is een relatief nieuw merk van gin op de markt. Hij is voor het eerst uitgebracht in 1998 door Martin en Andy Dawson.  De gin zelf is gebaseerd op een recept dat rondzwerf van in de 18de eeuw. Net zoals het recept is de distilleerderij ook al zo’n 200 jaar oud. Broker’s gin is een op tarwe gebaseerde gin die vijf keer gedestilleerd wordt op koperen ketels. De botanicals worden over heel de wereld verzameld om deze premium London Dry gin te maken. Zo gebruiken ze koriander (Bulgarije), appelsienen (Spanje), zoethout (Sri Lanka), nootmuskaat (India), kaneel (Madagascar) en jeneverbes (Macedonië).

Recept voor 4 bolletjes sorbet:

Ingrediënten:

  • 100 g suiker
  • 80 ml water
  • 1 flesje fentimans tonic
  • 50 ml broker’s gin
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 2 eiwitten
  • 1 tl bloemsuiker
  • blaadjes munt voor de afwerking

Werkwijze:

  1. Breng het water en de suiker samen aan de kook, laat een halve minuut koken en laat het terug afkoelen
  2. Meng de gin, tonic, zeste en sap van de limoen met de afgekoelde suiker siroop
  3. Plaats dit enkele uren in de diepvries
  4. Roer regelmatig met een vork
  5. Klop de eiwitten stijf met bloemsuiker
  6. Als het gin tonic mengsel bijna bevrozen is spatel er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder
  7. Plaats dit terug een uurtje in de diepvries
  8. Serveer de sorbet met een muntblaadje op een hete namiddag in de zomer

Gin & Tonic te bestellen bij Miraflor of GinTonicShop.be

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *