Frisse blokjes mango met munt, romig vanille-ijs en heerlijk luchtige schuim van cointreau. Super !!
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 rijpe mango
- enkele blaasjes munt
- 4 bolletjes vanille ijs
- 5 eidopjes cointreau
- 5 eidopjes suiker
- 10 eidopjes witte wijn
- 5 eidooiers
Werkwijze:
- Schil de mango en snij deze in fijne blokjes
- Snij een beetje munt fijn en meng dit onder de mangoblokjes
- Verdeel de mango onderaan in enkele glazen
- Breek de eieren en doe de dooiers in een ruime kookpot (de eiwitten gebruiken we niet)
- Gebruik de halve eischalen als maat voor de suiker, wijn en cointreau
- Klop de dooiers los met de suiker, wijn en cointreau
- Zet de pot op het vuur en begin stevig te kloppen in een acht vorm
- Neem af en toe de randen mee zodat er niets aan de bodem kan blijven kleven
- Klop de sabayone op tot een luchtig schuimige massa (deze mag zeker niet koken)
- Leg nu op de mango een bolletje vanille-ijs en werk af met de sabayone
Smakelijk