Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – Hernö Gin – Zweedse balletjes met crème van mosterd

Print Friendly, PDF & Email

Hernö Gin is de enige Zweedse gin. Deze gin heeft een zeer eigen karakter. De smaak gaat van florale toetsen naar citrus en koriander. In de geur komt jeneverbes, dennenappel, anijs en graan naar voor. Deze Zweedse gin was de meest geprezen gin in “The Gin Masters 2013”.

Botanicals: jeneverbessen, koriander, vanille, zwarte peper, zestes van citroen, amandelnoot, muskaatnoot, lingon bessen en cassia.

Kwa foodpairing gebruiken we de herkomst van deze gin in combinatie met de botanicals. Wie aan food en Zweden denkt, denkt aan Zweedse balletjes. Hier gaan we 4 van de 8 botanicals verwerken in deze Zweedse balletjes. Zo zorgen deze voor een heerlijke samengang met deze gin.

In het glas: Hernö Gin – citroenzeste – korianderzaad – jeneverbes 
Op het bord: Zweedse balletjes met crème van mosterd

Herno gin

Ingrediënten:

  • 500 g gemengd gehakt
  • 100 g paneermeel
  • 1 ei
  • 2 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl korianderzaad
  • 10 jenverbessen
  • 10 bolletjes zwarte peper
  • zeste van 1/4 citroen

Crème van mosterd:

  • room
  • mosterd

Werkwijze:

  1. Maak eerst de crème van mosterd door enkele 2 el mosterd onder 2 el half opgeklopte room te mengen
  2. Kneus het korianderzaad, de jeneverbessen en peperbollen in de vijzel
  3. Snij de sjalot fijn en plet het teentje knoflook
  4. Smelt een klontje boter en stoof hierin de sjalot en de look zachtjes aan
  5. Voeg paprikapoeder, chilipoeder, zeste van citroen en de inhoud van de vijzel toe
  6. Stoof alles zachtjes aan, zet apart en laat even afkoelen
  7. Meng het gehakt met paneermeel, het ei en de sjalot met alle kruiden
  8. Rol de balletjes met een diameter van 2 cm
  9. Kook de balletjes kort gaar (+-5 min)
  10. Bak de balletjes goudbruin in een pan met een klontje boter
  11. Serveer de balletjes met een crème van mosterd

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *