Voorgerechten

Risotto van pompoen

Print Friendly, PDF & Email

Pompoen risotto, dit is een voorgerecht van smeuïge risotto met zoete stukjes pompoen en krokant gedroogde stukjes prosciutto. Heerlijk

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 125 gr risotto rijst: bv. Arborio
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 puntje rode peper, fijngesneden
  • enkele takjes rozemarijn
  • 450 ml groenten bouillon
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 125 gr pompoen, in fijne blokjes gesneden
  • 100 g prosciutto
  • olijfolie / boter
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

 

Werkwijze:

  1. Zet een ruime kookpot op het vuur met een scheut olijfolie.
  2. Stoof hierin de sjalot, rode peper en rozemarijn aan, zonder te kleuren.
  3. Voeg de risotto rijst toe, stoof even zonder te kleuren.
  4. Schenk er de wijn bij, laat deze voor de helft inkoken
  5. Meng de stukjes pompoen door de rijst
  6. Voeg 1/3 van de kokende bouillon toe
  7. Roer af en toe zacht tot de bouillon bijna verdampt is
  8. Voeg verder bouillon toe tot de rijst helemaal gaar is.
    (Het kan dat je een beetje bouillon over houdt)
  9. Droog de prosciutto 30 minuten in een oven van 120 graden
  10. Meng de rijst met wat geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter
  11. Breng op smaak met peper en zout
  12. Schep de risotto in de borden en werk af met gedroogde prosciutto

Risotto

Bord: Pillivuyt

Met dit recept stond ik in 2013 in Weekend Knack: Hoe maakt u het?
3 Recepten met pompoen in combinatie met Maredsous Tripel
Knack Hmuh

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *