Pompoen risotto, dit is een voorgerecht van smeuïge risotto met zoete stukjes pompoen en krokant gedroogde stukjes prosciutto. Heerlijk
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 125 gr risotto rijst: bv. Arborio
- 1/2 dl witte wijn
- 1 puntje rode peper, fijngesneden
- enkele takjes rozemarijn
- 450 ml groenten bouillon
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- 125 gr pompoen, in fijne blokjes gesneden
- 100 g prosciutto
- olijfolie / boter
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
Werkwijze:
- Zet een ruime kookpot op het vuur met een scheut olijfolie.
- Stoof hierin de sjalot, rode peper en rozemarijn aan, zonder te kleuren.
- Voeg de risotto rijst toe, stoof even zonder te kleuren.
- Schenk er de wijn bij, laat deze voor de helft inkoken
- Meng de stukjes pompoen door de rijst
- Voeg 1/3 van de kokende bouillon toe
- Roer af en toe zacht tot de bouillon bijna verdampt is
- Voeg verder bouillon toe tot de rijst helemaal gaar is.
(Het kan dat je een beetje bouillon over houdt) - Droog de prosciutto 30 minuten in een oven van 120 graden
- Meng de rijst met wat geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter
- Breng op smaak met peper en zout
- Schep de risotto in de borden en werk af met gedroogde prosciutto
Bord: Pillivuyt
Met dit recept stond ik in 2013 in Weekend Knack: Hoe maakt u het?
3 Recepten met pompoen in combinatie met Maredsous Tripel