Rockhopper is een karaktervolle maar zachte rum met een volle smaak en een frisse afdronk. Deze blend van rums uit Panama, de Dominicaanse Republiek en Guatemala werd gedurende 5 jaar gelagerd op ex-bourbon vaten. Rockhopper rum heeft een prachtige gouden kleur met aroma’s van gedroogd fruit. Verder ook aroma’s van gegrilde ananas, bruine suiker, bourbon eik en gedroogde sinaasappelschil. Een uitstekende rum om puur van te genieten! Maar Rockhopper rum leent zicht ook perfect in het gebruik voor cocktails. Zo creëerden wij een zomerse cocktail met aardbei, appelsap en Elixir d’Anvers.
Nodig voor 1 cocktail
- 1 aardbei
- 60 ml Rockhopper rum
- 20 ml vers limoensap
- 50 ml appelsap
- 15 ml Elixir d’Anvers
- 1 cocktaillepel Chartreuse Green
Doen
- Doe de aardbei in een cocktailshaker
- Plet deze goed met een mudler
- Voeg Rockhopper rum, limoensap, appelsap, Elixir d’Anvers en ijsblokjes toe
- Shake krachtig
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Strain de cocktail door een dubbele zeef in het cocktailglas
- Werk af met de cocktaillepel Chartreuse Green
#gesponsord – Kriskookt.be kreeg deze fles Rockhopper rum aangeboden. We bekijken dit product objectief en geven eerlijk onze mening. Verder kregen we geen vergoeding voor het plaatsen van dit artikel.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.