Een heerlijke salade met 3 structuren van feta: gebakken feta, gemarineerde feta & mousse van feta
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 100 gr gemende sla
- 10 kerstomaatjes
- 1/4 rode ui
- 1 el pijnboompitten
- 1 el pompoenpitten
- 250 gr feta
- 100 gr room
- 30 gr melk
- 1 rode peper
- tijm/rozemarijn
- peper/zout
- olijfolie
- rodewijnazijn
- paneermeel
- 1 ei
- bieslook
Werkwijze:
Maak eerst de mousse van feta:
- Verkruimel 100 gr feta
- Voeg hier 30 gr melk aan toe
- Mix dit tot een gladde massa
- Klop de slagroom op en spatel hier voorzichtig de feta onder
- Laat dit opstijven in de koelkast
- Hier kan je ook nog fijn gesneden bieslook onder mengen
Gemarineerde feta:
- Maak een marinade van een beetje rode ui, rode peper, tijm, rozemarijn en olijfolie
- Snij 50 gr feta in fijne blokjes
- Giet de marinade erover en plaats dit in de koelkast
Gebakken feta:
- Snij 100 gr feta in blokjes van 1 cm
- Klop het ei los met een beetje water
- Paneer de blokjes feta in het paneermeel
Afwerking:
- Kleur de pijnboompitten en pompoenpitten in een pan zonder boter
- Doe de sla in een ruime mengkom
- Meng hier 1 el olijfolie en 1/2 el rodewijn azijn onder
- Schik de sla op bord
- Schik hier enkele doormidden gesneden kerstomaatjes en fijne reepjes rode ui op
- Strooi er enkele pijnboompitten en pompoenpitten over
- Bak de stukjes feta aan in een hete pan met olijfolie
- Doe de mousse van feta in een spuitzak en spuit enkele toefjes mousse op het bord
- Verdeel enkele stukjes gemarineerde feta op de sla
- Leg de gebakken stukjes feta bij op bord
- Smakelijk