Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Salade met feta, kerstomaten en rode ui

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke salade met 3 structuren van feta: gebakken feta, gemarineerde feta & mousse van feta

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 100 gr gemende sla
  • 10 kerstomaatjes
  • 1/4 rode ui
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el pompoenpitten
  • 250 gr feta
  • 100 gr room
  • 30 gr melk
  • 1 rode peper
  • tijm/rozemarijn
  • peper/zout
  • olijfolie
  • rodewijnazijn
  • paneermeel
  • 1 ei
  • bieslook

Werkwijze:

Maak eerst de mousse van feta:

  • Verkruimel 100 gr feta
  • Voeg hier 30 gr melk aan toe
  • Mix dit tot een gladde massa
  • Klop de slagroom op en spatel hier voorzichtig de feta onder
  • Laat dit opstijven in de koelkast
  • Hier kan je ook nog fijn gesneden bieslook onder mengen

Gemarineerde feta:

  • Maak een marinade van een beetje rode ui, rode peper, tijm, rozemarijn en olijfolie
  • Snij 50 gr feta in fijne blokjes
  • Giet de marinade erover en plaats dit in de koelkast

Gebakken feta:

  • Snij 100 gr feta in blokjes van 1 cm
  • Klop het ei los met een beetje water
  • Paneer de blokjes feta in het paneermeel

Afwerking:

  • Kleur de pijnboompitten en pompoenpitten in een pan zonder boter
  • Doe de sla in een ruime mengkom
  • Meng hier 1 el olijfolie en 1/2 el rodewijn azijn onder
  • Schik de sla op bord
  • Schik hier enkele doormidden gesneden kerstomaatjes en fijne reepjes rode ui op
  • Strooi er enkele pijnboompitten en pompoenpitten over
  • Bak de stukjes feta aan in een hete pan met olijfolie
  • Doe de mousse van feta in een spuitzak en spuit enkele toefjes mousse op het bord
  • Verdeel enkele stukjes gemarineerde feta op de sla
  • Leg de gebakken stukjes feta bij op bord
  • Smakelijk 

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *