Foodpairing is hot tegenwoordig, vooral pairings met bier. Maar foodpairing met Gin Tonic is nog iets minder bekend. Mijn interesse voor foodpairing met GinTonic begon op een Gin Tasting bij The Glorious.
Geranium Gin and Fentimans Tonic is door Imbibe Magazine uitgeroepen tot World’s best G&T. Zover reikt mijn GinTonic ervaring niet. Maar het is zowiezo één van mijn favorieten.
Geranium gin is een traditionele gin aangezien de gebruikelijke jeneverbessen gecombineerd worden met de olie van Deense geraniumplanten. Het gebruik van de geraniumolie zorgt ervoor dat er terug wordt gegrepen naar de oorsprong van gin, namelijk deze van een geneesmiddel. Verder wordt het authentieke karakter van deze gin uitgebreid door toevoeging van koriander, citroenschillen, engelwortel, Iris Germanica (Orris Root), kaneel, anijs en enkele geheime ingrediënten. Bij het proeven van deze frisse drank, komt de smaak van de jeneverbessen in combinatie met deze van citrusvruchten in sterke mate naar voren. Een florale en fruitige gin dus.
Hier een recept in combinatie met Gin gemarineerde zalm voor 4 personen
Ingrediënten:
Gin Tonic
- Geranium gin (5 cl/ per persoon)
- Fentimans tonic (1 flesje /per persoon)
- ijsblokjes
- zeste van roze pompelmoes
Gin gemarineerde zalm: Marinade
- 200 gr zalm
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 1 tl jeneverbes
- 3 el gin
Mosterd dressing:
- 1 el fijngehakte dille
- 6 el olijfolie
- 1 el witte wijn azijn
- 1 el mosterd
- 1 el bruine suiker
Werkwijze:
Maak eerst de marinade voor de zalm:
- Plet de jeneverbes en meng dit met de gin, zout en suiker
- Wrijf de zalm goed in met dit mengsel
- Pak de zalm in in plastic folie en laat dit 24 tot 48 uur marineren
De dressing
- Mix deze ingrediënten tot een egale dressing met een mixer
Afwerking:
- Verwijder de stukjes jeneverbes van de zalm en snij deze in dunne plakjes
- Serveer de plakjes rauwe zalm met mosterdressing, dille en brood
- Serveer hierbij de Gin Tonic met voldoende ijsblokjes en een zeste van pompelmoes