Dit is een erg verrassend lekkere salade. Ikzelf ben helemaal geen liefhebber van venkel. Maar deze salade is verrukkelijk
Ingrediënten:
- 1 grote venkel
- 1 grote peer, krokant
- 100 gr waterkers
- 100 gr rucola
Vinaigrette
- 1 el graanmosterd
- 1 el Dijon mosterd
- 1 el vloeibare honing
- 1 el citroensap
- 4 el olijfolie
Werkwijze:
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette
- Snijd de stengels van de venkel tot juist boven de knol af.
- Verwijder het loof en snijd een plakje onderaan de wortel weg.
- Verdeel de knol in twee of vier stukken. en snij deze in dunne plakjes
- Snij de peer in 4, verwijder het klokhuis en snij deze in dunne plakjes
- Meng de waterkers, rucola, venkel en peer
- Meng hier voorzichtig de vinaigrette onder