Voorgerechten

Salade van rucola, venkel, waterkers en peer

Print Friendly, PDF & Email


Dit is een erg verrassend lekkere salade. Ikzelf ben helemaal geen liefhebber van venkel. Maar deze salade is verrukkelijk

Ingrediënten:

  • 1 grote venkel
  • 1 grote peer, krokant
  • 100 gr waterkers
  • 100 gr rucola

Vinaigrette

  • 1 el graanmosterd
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el citroensap
  • 4 el olijfolie

Werkwijze:

  1. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette
  2. Snijd de stengels van de venkel tot juist boven de knol af.
  3. Verwijder het loof en snijd een plakje onderaan de wortel weg.
  4. Verdeel de knol in twee of vier stukken. en snij deze in dunne plakjes
  5. Snij de peer in 4, verwijder het klokhuis en snij deze in dunne plakjes
  6. Meng de waterkers, rucola, venkel en peer
  7. Meng hier voorzichtig de vinaigrette onder

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *