Een lekker Italiaans voorgerecht met scampi en mozzarella. Dit is een makkelijk en heel lekker voorgerechtje
Ingrediënten:
- 4 scampi
- 1 kleine aubergine
- 200 gr mozzarella
- 200 gr kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- basilicum od oregano (gedroogd)
Werkwijze:
- Snij de aubergine in de lengte in plakken van 0,5 cm dik
- Dompel de scampi 2 minuten in kokend water, laat ze afkoelen en pel ze.
- Snijd de rugzijde open met de punt van je mes en verwijder het darmkanaal
- Bak de plakken aubergine langs beide kanten in een beetje olijfolie
- Snij de mozarella in plakken van 0,5 cm
- Leg de plakken aubergine naast elkaar en kruid ze met peper en zout
- Leg in het midden van elke aubergine een plakje mozarella
- Strooi een beetje basilicum of oregano over de mozarella
- Leg daarop een scampi, kruid deze nog even met peper en zout en rol de aubergines dicht
- Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ze 6 minuten in een oven van 180 graden
- Snij de kerstomaatjes in 2
- Stoof ze aan in een pan met een scheutje olijfolie en een fijngeperst teentje knoflook
- Kruid met peper en zout
- Stoof dit totdat je tomaatjes zacht zijn
- Serveer 2 rolletjes mozarella per persoon met een lepeltje gebakken kerstomaatjes
Recept met dank aan: Njam magazine