Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Scampi met mozarella in aubergine

Een lekker Italiaans voorgerecht met scampi en mozzarella. Dit is een makkelijk en heel lekker voorgerechtje

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 scampi
  • 1 kleine aubergine
  • 200 gr mozzarella
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • basilicum od oregano (gedroogd)

Werkwijze:

  • Snij de aubergine in de lengte in plakken van 0,5 cm dik
  • Dompel de scampi 2 minuten in kokend water, laat ze afkoelen en pel ze.
  • Snijd de rugzijde open met de punt van je mes en verwijder het darmkanaal
  • Bak de plakken aubergine langs beide kanten in een beetje olijfolie
  • Snij de mozarella in plakken van 0,5 cm
  • Leg de plakken aubergine naast elkaar en kruid ze met peper en zout
  • Leg in het midden van elke aubergine een plakje mozarella
  • Strooi een beetje basilicum of oregano over de mozarella
  • Leg daarop een scampi, kruid deze nog even met peper en zout en rol de aubergines dicht
  • Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ze 6 minuten in een oven van 180 graden
  • Snij de kerstomaatjes in 2
  • Stoof ze aan in een pan met een scheutje olijfolie en een fijngeperst teentje knoflook
  • Kruid met peper en zout
  • Stoof dit totdat je tomaatjes zacht zijn
  • Serveer 2 rolletjes mozarella per persoon met een lepeltje gebakken kerstomaatjes

Recept met dank aan: Njam magazine

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *