Soepje van rabarber,
Dit is een heerlijk fris zomers dessert met rabarber en witte chocolade. De combinatie klinkt misschien raar, maar het resultaat van dit recept is super lekker. Het soepje van rabarber is lekker fris, zoet en licht zurig. De chocolade mousse zorgt voor de volle en romige smaak. Granola zorgt met zijn crunch voor de ideale afwerking.
Mousse van witte chocolade,
Deze easy peasy chocolade mousse is enorm gemakkelijk om te maken. Je hoeft hier helemaal geen eieren op te kloppen en voorzichtig te spatelen. Voor dit recepten warmen we de room op en smelten we daarin de chocolade. Afgekoeld kloppen we deze room op tot een stevige mousse van witte chocolade.
Rabarber – Een groenten,
Rabarber is traditioneel de eerste groenten in de moestuin die je kan oogsten. Hij luidt als het ware officieel de lente in. Dat verklaart meteen de jubelstemming die rabarber bij veel mensen teweegbrengt. Ook bij ons :). We gaan er dan ook graag mee aan de slag in de keuken.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 stelen rabarber
- 1 koffietas water
- 1 koffietas witte wijn
- 1/2 koffietas suiker
- sap en zeste van 1 limoen
- 1/2 vanillestok
- 140 g room
- 70 g witte chocolade
- 2 el granola
Werkwijze:
- Breng de room aan de kook, zet het vuur uit en voeg de stukjes witte chocolade toe
- Laat even smelten en meng voorzichtig tot je 1 massa hebt
- Laat dit afkoelen in de koelkast
- Snij de rabarber in stukje van 1 cm en doe deze in een hittebestendig bakje
- Breng water, witte wijn, suiker, sap en zeste van limoen en de vanillestok aan de kook
- Laat 1 minuut zachtjes koken en giet dit nu over de stukjes rabarber
- Dek de rabarber af, laat afkoelen en plaats deze in de koelkast
- Klop de afgekoelde room met witte chocolade op tot je een stevige mousse hebt
- Serveer een beetje frisse soep met stukjes rabarber en een quenelle witte chocolademousse
- Werk af met een lepel granola