Restaurant belevingen, Travel

“The Beef Club” – Fine dining in Schlosshotel Fiss

Welkom in een wereld van verfijning en magie bij The Beef Club, het exclusieve restaurant in Schlosshotel Fiss. Bekroond met 17/20 en vier koksmutsen in de Gault&Millau, behoort dit restaurant tot de absolute top van Oostenrijk. Achter het fornuis staat executive chef Mathias Seidel, die zijn keuken omschrijft als typisch Alpen met een vleugje Franse flair. Seidel werkt graag met regionale producten, aangevuld met topingrediënten van over de hele wereld, zoals gambero rosso uit Portugal en lamsvlees uit de Pyreneeën.

Culinaire hotspot in Tirol

Zodra je binnenstapt, voel je dat je in een andere wereld bent beland. Het trendy, kosmopolitische interieur maakt de sfeer compleet. Op de menukaart vind je verfijnde à la carte-gerechten en exclusief rundvlees van de Big Green Egg. Maar het echte spektakel? Het 4- of 6-gangen Beef Club menu, dat de show steelt.

Voordat we aan tafel gaan bij The Beef Club ontvangt Bar manager Sam Lutz ons opnieuw aan de bar. We moeten zelfs niet meer aangeven waarvan we houden. Sam stelt 2 aperitieven voor die perfect aansluiten bij onze smaken. Voor Sofie een Roku Spring martini op basis van Roku Sakura Bloom en huisgemaakte kirschbitters en voor mij de top Shikoku sour op basis van Toki Blended malt en huisgemaakte siroop van citroengras. Twee verrukkelijke aperitieven om deze memorabele avond te starten.

Zodra we aan tafel zitten bij The Beef Club, gaat het spektakel onverminderd door. Met een glaasje Ca’ del Bosco Cuvée Prestige bubbels serveert de chef de eerste snacks, waarmee hij meteen zijn culinaire stempel zet.

Duroc varken – Piment d’espelette – Aardappel
Gerookte paling – Brood – Rode biet
Chicken Piri Piri

Hierna volgen nog 2 amuses om de aperitief ervaring helemaal af te maken

Meloensoep – Elderflower – Kokosnoot
Alpine zalm – Rode jalapeno – Mierikswortel

Brood en charcuterie

Gambero rosso – Mango – Citrus – Basilicum

Dit gerecht kwam in een drieluik aan tafel. Als carpaccio, gefrituurd en bereid in combinatie met viseitjes en citrus. Persoonlijk ben ik helemaal geen fan van rauwe gamba. Maar hier weet de chef mij enorm te verrassen. In het glas kwam de Kellerberg Riesling uit 2017 van FX Pichler. FX Pichler behoort tot het Wachauer superkwartet en is ’s werelds meest toonaangevende producenten van witte wijn. Deze Oostenrijkse wijn is rijk en krachtig, maar elegant en fijn in de mond. Één van de beste witte wijnen die we ooit hebben geproefd.

Zonnevis – Cantharel – Peterselie – Champagne nage

Gekonfijt ei – Zuurdesem – Prei

Weidelam uit de Pyreneeën – Paprika – Aubergine – Ras el hanout

Stuk na stuk, gerecht na gerecht weet de chef ons te verrassen. Ook het hoofdgerecht was geen uitzondering. Een perfect gebakken stukje lamsvlees wordt vergezeld met een goddelijke saus die chef Seidel aan tafel komt serveren. Daarbij werd er een even goddelijke wijn geserveerd: La Spinetta Barbaresco van 2003. Als liefhebbers van wijnen uit Piemonte was dit voor ons een absolute verwennerij.

Witte chocolade – Granité van klaver – Wilde aardbei – Sake

Zowel visueel als smaak één van de beste desserts. Met deze ingrediënten bevestigd de chef zijn typische Alpen-kookstijl. Puur plezier in een bowl

Banaan – Limoen – Vanille – Passievrucht

Bij de koffie:
Roomkaas – Bosbes – Tonkaboon
Donkere chocolade – Melk – Lange peper
Tarte Tatin – Koffie – Gezouten karamel

De manier van presenteren, de kwaliteit van de ingrediënten, de smaaksensatie in de gerechten, de creativiteit, dit was een etentje van het hoogste niveau. The Beef Club maakt van Schlosshotel Fiss een culinaire topbestemming in Tirol.

The Beef Club is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 18:30 uur. 


Schlosshotel Fiss – Laurschweg 28 – 6533 Fiss, Oostenrijk
WebsiteInstragamFacebook


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *