Een heerlijke tiramisu met verrassende stukjes chocolade erin
Recept voor 6 tot 8 personen:
Ingrediënten:
- 1 pak chocolade brownie
- 2 eieren
- 75 gr suiker
- 500 gr mascarpone
- 2,5 dl room
- Tia maria (koffielikeur)/ Baileys
- 1 blad gelatine*
- cacaopoeder of chocoladeschilfers
Werkwijze:
- Laat het gelatineblad weken in koud water
- Klop de eieren en de suiker tot een witte massa
- Klop de slagroom op tot mayonaise dikte
- Meng de mascarpone door de eieren
- Meng de slagroom eronder
- Dep het gelatine blad droog
- Warm een klein beetje drank op en smelt de gelatine erin (laat dit terug zachtjes afkoelen tot ongeveer 30 graden)
- Meng alles goed door elkaar
- Snij de muffins in plakjes van 0,5cm
- Leg onderaan muffins
- Daarop 1/2 van het beslag
- Terug een laagjes muffins
- Daarop de rest van het beslag
- Werk af met cacaopoeder of chocoladeschilfers
* Ik gebruik altijd de blaadjes gelatine van +- 2 gr (verpakking van 9 blaadjes/17gr)