Restaurant belevingen

Veranda – Antwerpen, Davy Schellemans

Veranda opende zijn deuren op een nieuwe locatie

In februari 2016 heropende restaurant Veranda zijn deuren op een nieuwe locatie. Het concept is ongewijzigd, enkele hapjes en vijf gangen voor € 55. Al dan niet met een glaasje aangepaste (natuur)wijn. Het pand op de nieuwe locatie “Lange Lobroekstraat” straalt de gekende Veranda vibes uit. Puur, rumoerig, ruw en sfeervol. Vier elementen die ook in de gerechten van Davy terug te vinden zijn.2

De wijnbar en vast waarde Daan Guelinckx

Vooraan in het restaurant is een gezellige wijnbar met een indrukwekkende wijnvitrine. Hier kan je genieten van à la carte comfort food, speciaalbieren en natuurwijnen. In het midden van het restaurant passeer je de prachtige Ben Martin keuken, vanaf hier begint dan ook het restaurantgedeelte.

Hier vinden gastheer Daan Guelinckx terug, Daan kennen we nog van de vorige locatie in Berchem. Samen met sommelier Vanessa Massé, die voorheen te vinden was bij Relae in Kopenhagen en Restaurant In De Wulf in Dranouter zorgt hij voor een bijpassend glas wijn en de gekende Veranda schwung in het restaurant.

3

Starten deden wij met een krokante schil van aardpeer, puree van aardpeer en lardo, Hierna volgde een shot van sjalot met savora mosterd. Omdat ik graag nieuwe bieren ontdek, schonk Daan hierbij een Saison van Hof ten Dormaal.

1

Spijtig genoeg verscheen het eerste gerecht al op tafel terwijl mijn aperitief nog half vol was. Toch was dit gerecht misschien wel mijn favoriet van de avond. Een lauwe creatie tussen sepia, daikon, rabarber en harissa. Hierbij werd een heerlijke Bourgogne Aligoté uit 2014 geschonken.

65

Hierna kwamen de geglaceerde schorseneren met gerookte amandel, zuurkool en ricotta.

87

Als hoofdgerecht Poulet Noir, of zwartpootkip met gnocchi en raapjes. Een heerlijk gerecht, maar de bijpassende wijn ‘Pinot Noir – Vin d’Alsace’ kon ons niet bekoren.109

Tegenwoordig ben ik altijd benieuwd naar het assortiment kazen, daarom kozen we 1 bordje om te delen. Die natuurwijnen zijn toch iets speciaals. Terwijl de vorige wijn helemaal ons ding niet was, waren we vol lof over dit glas. L’indocile van Domaine Ratapoil.1211

Ook de wijn ‘La Cosa – The Thing 2014’ die bij het dessert werd geserveerd smaakte ons helemaal niet. Ik snapte de link met het dessert op basis van passievrucht & witte chocolade maar zelfs in die combinatie was deze wijn te overheersend. Al snel werd door Daan een ander, toegankelijker glaasje wijn geschonken.14DSC_0090

Afsluiten deze we met een dessert van pinda en karamel. In het glas kwam het donkere winterbier Brusseleir van Brasserie de la Senne.15

Restaurant Veranda
Lange Lobroekstraat 34
2060 Antwerpen
Telefoon:03 218 55 95

Reserveer online

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *