Een heerlijk culinaire witte chocolademousse
Ingrediënten:
- 120 gr halfvolle melk
- 20 gr suiker
- 2 eierdooiers
- 10 gr maizena
- 1/2 vanillestok
- 200 gr witte chocolade
- 2 blaadjes gelatine
- 400 gr room
- beetje bloemsuiker
Werkwijze:
- Week de gelatine in koud water
- Kook de melk met de doormidden gesneden vanillestok
- Klop de dooiers met de suiker en maizena tot een witte massa
- Verwijder de vanillestok en schraap er de vanille uit, voeg de vanille terug toe aan de melk
- Giet een beetje koken de melk bij de dooier massa, roer goed en giet daarna alles terug in de kookpot
- Zet dit op een klein vuurtje en roer goed tot er binding ontstaat (dit mag zeker niet koken) !!!
- Giet de massa onmiddelijk door een zeef
- Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de warme massa
- Voeg de witte chocolade toe en roer tot deze is gesmolten
- Laat dit nu eventjes afkoelen tot een 30 graden
- Klop de slagroom op met een beetje bloemsuiker tot mayonaise dikte
- Spatel de opgeklopte slagroom beetje per beetje onder de massa
- Giet in potjes en laat dit 3 uur opstijven in de koelkast
Recept van: dominique persoone – Njam magazine
Variant:
- Klop 1 eiwit stijf met een beetje bloemsuiker en spatel dit na de slagroom onder de massa, dit geeft een iets luchtigere versie.