Hoofdgerechten

Koude pastasalade met scampi, spek en mozzarella

Print Friendly, PDF & Email

Een lekker, frisse pasta salade met scampi, spek en blokjes mozarella

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr pasta (farfalle)
  • 16 scampi
  • 100 gr spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr rucola
  • 50 gr gekonijte tomaat
  • 1 bol mozarella
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie

 

Werkwijze:

  • Kook de pasta gaar en laat afkoelen
  • Snij de rucola grof
  • Snij de tomaatjes en mozarella in stukjes van 0,5cm
  • Bak de pijnboompitten in een pan zonder boter totdat ze een beetje bruin zien, strooi er een beetje zout over en haal ze uit de pan
  • Maak schilfers van de parmezaanse kaas met een dunschiller
  • Meng de rucola, olijfolie, tomaatjes, mozarella, pijnboompitten en de helft van de parmezaan onder de pasta
  • Breng dit goed opsmaak met peper en zout
  • Smelt een klontje boter en bak hierin de scampi, het spek en de uitgeperse look
  • Leg een beetje van het pasta mengsel op een bord
  • Schik hierop de gebakken scampi en het spek
  • Werk af met nog enkele schilfers van de parmezaanse kaas

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. johnny zegt:

    wij zullen da is gaan maken se,groetjes johnny

  2. Prima receptje, het is zeer lekker, niet te veel werk en eenvoudige ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *