Kalkoenshoarma met koolsla en pesto van walnoten
Hoofdgerechten, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Kalkoenshoarma met koolsla en pesto van walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Kalkoenshoarma

Shoarma kennen we allemaal en heeft eigenlijk helemaal geen inleiding nodig. Eigenlijk wordt dit van ongeveer alle soorten vlees of gevogelte gemaakt: lamsvlees, varkensvlees, kip, kalkoen of rundvlees. Wij kozen ervoor om aan de slag te gaan met kalkoen. Kalkoen wordt minder vaak gegeten dan kip, maar is minstens zo lekker. Bij de kalkoenshoarma serveren we een koolsla met radijs en een overheerlijke pesto van walnoten en peterselie.

Nodig voor 4 personen

  • 800 g kalkoen
  • shoarma of pita kruiden
  • 2 uien
  • 300 g geraspte witte kool
  • 1 bussel radijs
  • 2 rode uien
  • 2 el mayonaise
  • pitabroodjes

Pesto van walnoten & peterselie

  • 50 g walnoten
  • 1/2 teentje knoflook
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 bussel peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een foodprocessor
  • Puree de pesto, maar behoud nog een beetje structuur
  • Voeg olijfolie toe naar gelang de dikte van de pesto
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout
  • Snij de kalkoen en ui in fijne reepjes, kruid dit met de shoarmakruiden en 2 el olijfolie
  • Snij de rode ui en de radijs in reepjes. Meng deze onder de witte kool
  • Voeg een beetje mayonaise toe aan de koolsla. Breng dit op smaak met peper en zout
  • Bak ondertussen de kalkoenshoarma aan in een hete pan
  • Warm de pitabroodjes op zoals op de verpakking staat
  • Serveer de broodjes met pesto, koolsla en shoarma
Kalkoenshoarma met koolsla en pesto van walnoten

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *