Gefrituurde kippenvleugels of fried chicken wings
Allerlei, Aperitief hapjes, Recepten

Gefrituurde kippenvleugels of fried chicken wings

Print Friendly, PDF & Email

Kippenvleugels

Kippenvleugels zijn voor mij één van de lekkerste stukjes kip. Heerlijk smaakvol, zacht en sappig. Toch als ze goed bereid zijn. Tijdens de afleveringen van Masterchef USA is dit een standaard opdracht. Fried chicken of chicken and waffles. Die laatste combinatie houden we eens voor een andere keer. Deze keer gingen we volop voor fried chicken. We gebruiken wel enkel de vleugeltjes. Zo dienden deze gefrituurde kippenvleugeltjes als aperitiefhapje.

Fried chicken

  • 6 kippenvleugels
  • 250 ml karnemelk
  • peper en zout
  • kruiden bv gerookt paprikapoeder, ….
  • bloem
  • barbecuesaus

Doen

  • Doe de kippenvleugels in een mengkom
  • Kruid deze met peper en zout. Voeg de karnemelk toe
  • Laat dit 1 nacht marineren in de koelkast
  • Breng de bloem op smaak met peper, zout en je favoriete kruiden (bv. gerookte paprika)
  • Haal de kippenvleugels uit de karnemelk, wentel deze door de bloem
  • Frituur de vleugeltjes enkele minuten tot de mooi bruin en krokant zijn
  • Leg de gefrituurde kippenvleugels op een bakplaat met bakpapier
  • Plaats deze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Draai de vleugeltjes halverwege een keer om
  • Serveer de kippenvleugeltjes met heerlijke barbecuesaus

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *