Zoetigheden

Witte chocolademousse

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk culinaire witte chocolademousse

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 120 gr halfvolle melk
  • 20 gr suiker
  • 2 eierdooiers
  • 10 gr maizena
  • 1/2 vanillestok
  • 200 gr witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine
  • 400 gr room
  • beetje bloemsuiker

Werkwijze:

  1. Week de gelatine in koud water
  2. Kook de melk met de doormidden gesneden vanillestok
  3. Klop de dooiers met de suiker en maizena tot een witte massa
  4. Verwijder de vanillestok en schraap er de vanille uit, voeg de vanille terug toe aan de melk
  5. Giet een beetje koken de melk bij de dooier massa, roer goed en giet daarna alles terug in de kookpot
  6. Zet dit op een klein vuurtje en roer goed tot er binding ontstaat (dit mag zeker niet koken) !!!
  7. Giet de massa onmiddelijk door een zeef
  8. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de warme massa
  9. Voeg de witte chocolade toe en roer tot deze is gesmolten
  10. Laat dit nu eventjes afkoelen tot een 30 graden
  11. Klop de slagroom op met een beetje bloemsuiker tot mayonaise dikte
  12. Spatel de opgeklopte slagroom beetje per beetje onder de massa
  13. Giet in potjes en laat dit 3 uur opstijven in de koelkast
Recept van: dominique persoone – Njam magazine

Variant:

  1. Klop 1 eiwit stijf met een beetje bloemsuiker en spatel dit na de slagroom onder de massa, dit geeft een iets luchtigere versie.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *