Plaattaart met witte pens en witloof
Hoofdgerechten, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Plaattaart met witte pens en witloof

Print Friendly, PDF & Email

Ik moest het zelf even opzoeken. Maar dit is mijn eerste plaattaart recept op de blog. En het is meteen ook één van mijn favorieten. Op deze plaattaart van bladerdeeg combineren we witloof met witte pens en rode ui. Een makkelijk, snel en super lekker recept. Ideaal om deze plaattaart tijdens de ‘week van het witloof’ op tafel te zetten. Bekijk hier ook zeker het recept dat we vorig jaar maakten: Quiche met witloof, beenham en kaas

Recept voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 1 rol bladerdeeg
  • 150 g zure room
  • 1 witte pens
  • 2 stonken witloof
  • 1/2 rode ui
  • peper en zout
  • 25 g pijnboompitten
  • rucola

Doen

  • Warm de oven voor op 200 graden
  • Rol de bladerdeeg uit, prik er gaatjes in met een vork
  • Smeer de zure room uit op de bladerdeeg
  • Snijd de stonken witloof doormidden en nadien enkel helft in 3
  • Beleg de bodem met witloof
  • Snij de witte pens in plakjes van 1/2 cm. Verdeel deze tussen het witloof
  • Snij de halve rode ui in ringen, leg deze op de plaattaart
  • Kruid het geheel met peper en zout
  • Strooi er de pijnboompitten over
  • Bak gedurende 20 á 25 minuten in de oven
  • Werk af met rucula

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *