Tenerife - Het eiland van de eeuwige lente
Restaurant belevingen, Travel

Tenerife – Het eiland van de eeuwige lente

Print Friendly, PDF & Email

Eigenlijk wist ik helemaal niet goed wat ik van onze vakantie op Tenerife moest verwachten. Maar met een gemiddelde temperatuur van 21°C is het er altijd terrasjesweer. Dit aangename en stabiele klimaat maakt van Tenerife dan ook een ideale vakantiebestemming in de winter. We reisden natuurlijk geen 9 dagen richting één van de Canarische Eilanden om enkele en alleen maar terrasjes te doen. We huurden er een auto en ontdekten een mooi stuk van dit eiland. 

Het centrale punt van Tenerife is natuurlijk de vulkaan El Teide. De vulkaan en het omringende gebied ‘Parque Nacional del Teide’ zijn sinds 2007 opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Met 3718 meter boven zeeniveau is El Teide eveneens de hoogste berg van Spanje. De ruige natuur en prachtige landschappen maken van Tenerife ook de ideale wandelbestemming. Daarover hebben we het later in dit artikel.

Auto huren op Tenerife – Rent a smile

Het was de eerste keer voor ons dat we een auto huurden in het buitenland. De stress hiervoor viel weg toen we terecht kwamen bij Sunny Cars. Een duidelijke website waar alles in het Nederlands geregeld kon worden. Daarnaast was onze huurauto all-in verzekerd en konden we 24/7 beroep doen op Nederlandstalige support. We haalden onze wagen af recht tegenover de luchthaven Tenerife Zuid (Reina Sofía) en onze vakantie kon beginnen.

Playa San Juan

Tijdens onze vakantie logeerden we in Playa San Juan. Een klein, gezellig dorpje in het westen van Tenerife. Strand, winkeltjes en een boulevard vol cafeetjes en restaurants, wat wil je nog meer? In Playa San Juan bezochten we twee restaurants. Zo aten we heerlijke vis en zeevruchten bij ‘Agua y Sal’ en gingen we voor traditionele tapas bij El Aljibe.

Agua y Sal Restaurante

Voordat we op vakantie vertrekken zoeken we natuurlijk altijd op welke restaurants we er zeker moeten bezoeken. Dit restaurant kregen we het meest doorgestuurd. Agua y Sal is een uniek restaurant waar je heerlijk verse vis en zeevruchten kan proeven. De ene broer is visser, de andere broer runt het restaurant. Hier ga je naar de verse vistoog en bestel je alles waar je zin in hebt. Bestel telkens enkele kleine porties zodat je tapas-gewijs de hele avond kan genieten. De witte huiswijn is er trouwens ook een echte aanrader. Wij proefden er o.a. kokkels met witte wijn, gegrilde gamba’s, spiesje van inktvis, gefrituurde visjes, sint-jacobsvrucht en de viskroket. Stuk voor stuk overheerlijk. Dit restaurant heeft eveneens een vestiging in Tajao (In het zuidoosten van het eiland).

Masca – Garachico – Icod de los Vinos

Masca is één van de meest speciale plekken op Tenerife. Het is een klein bergdorpje met maar 90 inwoners. Eigenlijk gaat het in Masca niet zozeer om het dorp, maar meer over de ligging, de ruwe natuur en het magische gevoel dat er hangt. De route ernaartoe is al een beleving op zich. Deze vereist een goede en voorzichtige chauffeur. Maak een dorpswandeling doorheen Masca en geniet van een heerlijke cortado op één van de terrasjes. 

Garachico is één van de mooiste dorpen die wij hebben bezocht op Tenerife. Deze stad bevind zich in het noordwesten van Tenerife. Garachico was de voornaamste vis- en handelshaven van het eiland totdat een vulkaanuitbarsting in 1706 daar een einde aan maakte. Na de uitbarsting zijn veel gebouwen gerestaureerd, wat er voor heeft gezorgd dat het nu weer een pareltje is om te zien. Wandel zeker door het schilderachtige centrum om te genieten van al het moois wat dit dorpje te bieden heeft. 

Van Garachico reden we door naar Icod de los Vinos. De duizendjarige drakenbloedboom is waarschijnlijk het eerste waar men aan denkt als Icod de los Vinos ter sprake komt. Het is uiteraard een verplicht bezoek, net als een wandeling door de geplaveide straten en de kleine pleintjes en fonteinen van het oude centrum. Kortom zijn Masca, Garachico & Icod de los Vinos drie prachtige dorpjes die we niet hadden kunnen bezoeken zonder onze huurauto.

Restaurante Muelle Viejo – Alcalá

Vanuit restaurant Muelle Viejo heb je een prachtig zicht op Playa de Alcalá. Tevens is dit één van de beste en mooiste plekken om te zwemmen die we hebben bezocht tijdens onze vakantie. Restaurant Muelle Viejo staat voor een Atlantische keuken. Ze gaan aan de slag met de mooiste lokale producten uit de zee en van het land. We genoten van een heerlijk glas witte wijn uit de buurt van La Orotava (Tenerife). Daarbij proefden we o.a. octopus, gefrituurde murene, gegrilde gamba’s en de lekkerste ceviche ooit. Afsluiten deden we met een bordje lokale kazen. Helaas konden de desserts ons niet bekoren. Maar proef er zeker de barraquito, een Spaanse koffiebereiding met gecondenseerde melk, Licor 43 en gestoomde melk.

Wandelen op Tenerife

Zoals we eerder al hadden gezegd is Tenerife een waar wandelparadijs. Tijdens onze vakantie wandelden we gemiddeld 12 km per dag. Veelal over boulevards (Costa Adeje, La Caleta, Playa de Fañabé, Alcalá & Los Gigantes) langs de kust en in de gezellige stadjes. Maar we trokken evengoed de natuur in voor enkele prachtige wandelingen. Op deze manier leer je het eiland op een compleet andere manier kennen. Online en via verschillende apps zoals Wikiloc vind je er tal van wandelingen. Één van deze wandelingen was de “Chinyero Circular“. Een prachtige wandeling langs zwarte lavavelden en dennenbossen. Knap om te zien hoe het landschap verschillende keren veranderd op een korte wandeling.

Op de wish list voor een volgend bezoek aan Tenerife

  • La Orotava – Voor velen één van de mooiste steden van het eiland – oude hoofdstad
  • Mirador de Garachico – schitterend uitzicht op Garachico en de noordwestkust van Tenerife
  • Lagarto Brasserie – La Caleta
  • Wandeling op de Roques de García Trail 
  • Drago Butterfly Park – Icod de los Vinos
  • Wandeling – Barranco del Infierno
  • Wijnboer bezoeken in Icod de los Vinos

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *