Allerlei

Boontjes met champignons

Ik lustte zelf geen boontjes, tot dat ik deze combinatie proefde op een gastronomisch weekend

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 250 gr boontjes
  • 250 gr champignons
  • 100 gr spekblokjes
  • 1 klontje boter

Werkwijze:

  • Breng water met beetje zout aan de kook
  • Snij de 2 topjes van de boontje eraf
  • Kook de bootjes tot ze beetgaar zijn
  • Spoel de boontjes direct af met koud water zodat ze mooi groen blijven
  • Snij de chamignons in 4
  • Smelt een klontje boter
  • Bak het spek goed aan
  • Voeg de champignons toe
  • Als deze bijna gaar zijn, voeg dan de boontjes toe en stoof nog een beetje verder aan
  • Kruiden met peper en betje zout
  • Pas op met zout, want het spek is als redelijk zout op zich

Variant:

  • Gebruik peultjes ipv boontjes
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Etienne Van Driessche zegt:

    Het was lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *