Cocktail: Spritz by Casa Astrid - Aperitivo Italiano
Dranken & Cocktails, Recepten

Cocktail: Casa Astrid Spritz – Aperitivo Italiano

Casa Astrid

Enkele weken geleden waren we te gast bij Gentenaar Jean-Luc Decroo in Italië. Wat bij Jean-Luc begon als een interesse groeide uit tot een hobby, een passie en uiteindelijk een obsessie. Hij renoveerde een landhuis in de groene heuvels rond Assisi en blies nieuw leven in een verwaarloosde olijfgaard. Ondertussen is de erg smaakvolle en bovenal gezonde olijfolie van Casa Astrid al bekroond met verschillende medailles (Zilver in Japan en Goud in New York én Italië). 

Adopt a tree

In mijn vorig artikel vertelde ik al over het ‘Adopt a tree’ programma van Casa Astrid. Terwijl we met ons houten naamplaatje doorheen de olijfgaard lopen om een boom uit te kiezen, is er iets dat ons onmiddellijk opvalt. De bodem is hier bezaaid met wilde kruiden zoals munt en melisse. Dit zorgt alvast voor een heerlijke geur in de olijfgaard.

Acqua del Subasio

Deze geur was ook Jean-Luc al opgevallen. Zo liet hij twee huisparfums ontwikkelen op basis van etherische olie. “Erba tagliata of fresh cutter grass” en “dopo la pioggia or after the rain”. Twee geuren die je doen terugdenken aan het plattelandsleven in Umbrië. Het zijn ook deze geuren en smaken die ik verwerk in een heerlijk aperitief. Zo werd de Casa Astrid Spritz geboren.

Casa Astrid Spritz

Siroop de Casa Astrid

  • 15 g basilicum
  • 15 g munt
  • 15 g rozemarijn
  • 450 ml water
  • 300 g suiker
  • zeste van 1 citroen

Extra

  • Prosecco
  • Schijfjes gedroogde mandarijn of lavendel bloemetjes
  • vers citroensap
  • ijsblokjes

Doen:

Siroop:

  • Was de kruiden en breng deze met het water en suiker in een pannetje aan de kook
  • Laat dit het ongeveer vijf minuten op een zacht vuurtje koken, zet het vuur vervolgens uit
  • Laat de kruiden een nachtje trekken in de siroop
  • Zeef de volgende dag het vocht door een fijne zeef en neteldoek

Afwerking Casa Astrid Spritz

  • Vul enkele wijnglazen met ijsblokjes
  • Schenk hierin 40 ml siroop en 10 ml citroensap
  • Vul aan met prosecco. Reken hiervoor 1 deel siroop, 3 delen prosecco
  • Werk naargelang het seizoen af met een plakje gedroogde mandarijn of lavendel bloemetjes
  • Geniet!

Aperitivo Italiano

In Italie zijn er veel cocktails of aperitieven in deze stijl. Hierin is Aperol Spritz misschien wel de bekendste. Daarnaast zullen Hugo (vlierbloesem) en Bellini (perzik) ook wel bekend in de oren klinken. Stuk voor stuk zijn die cocktails waar prosecco wordt toegevoegd aan een smaakmaker. 

Praktisch:

De olijfolie en huisparfum ‘Acqua del Subasio’ zijn online verkrijgbaar. Van 30 november tot 31st december zijn beide producten ook verkrijgbaar bij de tijdelijke conceptstore ‘A Better Blend‘. (GRAND BAZAR ​- 1st floor (opposite Fnac store) Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *