Events

DKZ sur l’O, een verlenging van land naar zee.

Print Friendly, PDF & Email

Met Boogie boy, Kenny Bernaerts en Jeremie Landweer op het water

Restaurant De Kleine Zavel onderging de laatste jaren een gehele concept switch. Het team werd vernieuwd om het culinaire niveau nog verder de hoogte te laten inschieten. Met meesterchef Kenny Bernaerts werd ook nog eens ‘the best of the best’ binnengehaald als executive chef. Heel wat gerechten op de kaart zijn dus Bernaerts creaties!

Nu dat allemaal is gebeurd, worden de neuzen verder de toekomst in gericht, met als eerste grote nieuws het oprichten van de DKZ Group en een verlenging van land naar zee.
De Antverpia 17, een voormalige Flandia boot werd volledig gerenoveerd en omgetoverd tot drijvend restaurant. Dit als verlengstuk van restaurant De Kleine Zavel. Wij hadden het geluk er bij te mogen zijn tijdens het dopen van deze boot. Na een uurtje te wachten op de schepen van Toerisme, Koen Kennis verschoot ik ervan dat er nog een fles champagne over was om de boot te dopen.

Eens vertrokken schoot topchef Kenny Bernaerts in actie om een eerste gerecht op basis van horsmakreel en koriander te dresseren. Persoonlijk ben ik niet zo gek van horsmakreel, toch zorgde de nodige verse kruiden voor mooie smaken.
Een gegrild stukje filet mignon met heerlijke choronsaus en artisjok werd geserveerd als hoofdgerecht.
Het dessert was de topper van de avond, Roomijs van gezouten karamel met warme chocolade mousse en crumble van cacao. Kenny, dat receptje wil ik wel !! De keuken op een boot is natuurlijk veel beperkter al in een restaurant.  Toch proberen ze hier op een creatieve manier mee om te gaan.
Vanaf nu vaart DKZ sur l’O elke Zaterdag uit. Geniet voor € 90 van een aperitief, 4-gangen menu incl wijnen, water en koffie of thee. Dit met een prachtig uitzicht op de skyline van Antwerpen.
Voor meer info, hou de Facebook pagina van De Kleine Zavel in de gaten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *