Voorgerechten

Risotto van linzen met kalfszwezerik en bospaddestoelen

De eerste keer dat ik een risotto van linzen proefde was op restaurant tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk. Daar geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas en notenolie. Thuis ging ik aan de slag met linzen en kwam ik tot een heerlijk voorgerecht met kalfszwezerik en bospaddestoelen.

Nodig voor 2 personen:

  • 70 g droge groene linzen
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • bouillon
  • 200 g kalfszwezerik
  • 200 g bospaddestoelen mengeling
  • (kerstomaten)

Doen:

Voorbereiding kalfszwezerik:

  1. Laat de zwezerik eerst 2 tot 12 uur trekken in gezouten water (degorgeren)
  2. Spoel de zwezeriken goed af onder stromend water Pocheer ze 15 tot 20 minuten in 50% melk en 50 % (water of kalfsbouillon) met tijm, laurier en enkele peperbollen
  3. Spoel ze kort af en verwijder de vliezen. Leg de zwezeriken tussen een propere doek met gewicht erop
  4. Laat dit minstens een uur afkoelen en opstijven in de koelkast
  5. Zo krijgt de zwezerik een mooie en stevigere vorm die je makkelijk kan portioneren

Risotto:

  1. Doe een scheutje olijfolie in de pan en warm ondertussen de bouillon op
  2. Stoof de fijngesneden sjalot samen met de look aan in de olijfolie
  3. Voeg de linzen toe en laat deze heel kort meebakken
  4. Voeg beetje bij beetje bouillon toe, laat dit telkens verdampen
  5. Na 20 minuten zijn de linzen normaal gezien gaar
  6. Maak ondertussen de bospaddestoelen proper en stoof deze aan in een klontje boter
  7. Meng de bospaddestoenen onder de risotto en breng deze op smaak met peper en zout

Afwerking:

  1. Portioneer de kalfszwezerik, dep deze in de bloem
  2. Bak de stukjes zwezerik krokant in een pan met een klontje boter
  3. Kruid met peper en zout
  4. Serveer de risotto met een stukje gebakken zwezerik en in de oven gebakken kerstomaten

Bord: Serax – Aqua

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *