Restaurant belevingen

Bouffard – Mol – San Pellegrino, 50 Young Talents: Stijn Mertens

Print Friendly, PDF & Email
Via bevriende bloggers had ik al wel eens horen zeggen dat het fijn vertoeven was bij Bouffard in Mol. Echter was het er nog nooit van gekomen om richting deze Kempense gemeente af te zakken. Achter de potten staat Stijn Mertens, geselecteerd als Jong keukengeweld en 50 Young Talents by San Pellegrino. Via dit bruisende water kreeg ik de uitnodiging om restaurant Bouffard in Mol te gaan ontdekken.

Stijn studeerde in 2009 af aan de vermaande Hotelschool ter Duinen. Na verschillende jaren in de keuken te vertoeven van o.a. Wout Bru in de Provence opende hij in 2011 restaurant “Bouffard”. Dit deed hij samen met zijn compagnon Han.

Young Talent Stijn kookt toegankelijke gerechten, gebaseerd op de klassieke Franse keuken. Han Gheys staat dan weer in voor een energieke maar toch stijlvolle bediening, dit in een klein maar gezellig en aangenaam kader. Twee top kerels die elkaar perfect aanvullen in hun restaurant, Stijn en Han, vennoten, vrienden en Mollenaars. Alle respect voor deze gasten die kwaliteit en gastvrijheid brengen terwijl ze het restaurant met hun twee runnen.

Ik hou wel van een glaasje bubbels, maar op restaurant kijk ik altijd uit naar een creatiever aperitief. Ik prijsde me dan ook gelukkig toen Han zijn huis apero kwam voorstellen. Een aperitief op basis van Floc de Gascogne aangelegd met champagne en een partje limoen. Een heerlijk fris aperitief.

Als amuses serveerde Stijn klassieke bistro-gerechten, fijn en uitdagend geserveerd:
Scheermesjes – Rammenas – Basilicum

Bisque van kreeft
Carpaccio van coquilles – Avocado – Druif
Rundtartaar – Rode biet

Als voorgerecht werd er een stukje perfect gegaarde zeebaars aan tafel gebracht. Dit met een flinterdun broodkrokantje, peterseliewortel, grijze garnalen en mousselinesaus

Het volgende gerecht bestond uit 2 kwaliteitsvolle producten die met alle respect bereid werden. Tartaar van yellowfin tonijn – Yuzu – Ganzenlever – Gevriesdroogde passievrucht

Als hoofdgerecht werd er gekozen voor een stevig stukje wild. Hert – Witloof – Bospaddenstoelen – puree van pastinaak en jus van Jägermeister. Hierbij een krachtig glaasje Spaanse wijn, Alma de Casa.

Het dessert bestond uit 6 x chocolade. Toch was deze creatie niet te zoet, of te zwaar. Een prachtige afsluiter van een heerlijke avond. Brownie, Spongcake, Mousse, Poeder, ijs en Crumble van chocolade – Rode vruchten

Het jonge team achter Bouffard is met zijn culinaire filosofie helemaal mee met zijn tijd: ze laten het product primeren en houden van eerlijke smaken. Het sappige dialect van de ober zet de toon voor een smakelijke ervaring. Fleurig interieur.”
 De inspecteurs van de MICHELIN Gids
We moeten de inspecteurs van Michelin helemaal gelijk geven. Van het begin tot het einde werden we positief verrast. Stijn laat het product primeren en serveert gerechten met oprechte smaken. Han zorgt ervoor dat deze gerechten sfeervol aan tafel komen, al dan niet met een bijpassend glaasje wijn. Een jong duo dat de titel ’50 Young Talents’ alle eer aandoend.
Bouffard 
Adolf Reydamslaan 24
2400 Mol
Tel: 014 31 40 70
Aan tafel: Stijn en ikzelf

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *