Gebakken mini Sint-Jacobsvruchten met miso boter en krokante nori
Aperitief hapjes, Recepten

Gebakken mini Sint-Jacobsvruchten met misoboter en krokante nori

Print Friendly, PDF & Email

Gebakken mini Sint-Jacobsvruchten

Het seizoen van de Sint-Jacobsvruchten is terug aangebroken. Maar ook daarbuiten vind je meer en meer kwaliteitsproducten in de diepvries. Zo kreeg ik de vraag van Gambas at Home of ik een recept wilden maken met één van hun producten. Mijn oog viel onmiddellijk op deze mini coquilles met koraal in halve schelp. 

Gebakken mini Sint-Jacobsvruchten met miso boter en krokante nori

Zo een klein nobel product heeft natuurlijk niet veel nodig. Daarom houden we het enorm eenvoudig. Maar het resultaat is wederom subliem. We serveren deze coquilles met misoboter, krokante nori en rasp van koraal. Een streling voor het oog ( en de smaakpapillen ).

Gebakken mini Sint-Jacobsvruchten met miso boter en krokante nori

Nodig

  • 1 coquilles met koraal in halve schelp per persoon
  • 150 g boter
  • miso pasta
  • 1 vel nori
  • blaadjes Oost-Indische kers

Doen:

  • Laat de Sint-Jacobsvruchten ontdooien in de koelkast
  • Verwijder van de helft de koraal.
    (Dit kan je perfect mee opeten, maar niet iedereen is er gek op)
  • Leg de verwijderde koraal op bakpapier
  • Droog de koraal gedurende 3 uur op 80 graden in de oven
  • Snij de vel nori in fijne reepjes
  • Leg deze tussen 2 vellen bakpapier
  • Bak de nori 20 min op 200 graden tussen twee ovenplaten zodat deze niet gaan waaien in de oven
  • Boter klaren: Laat de boter smelten op een laag vuurtje. Verwijder het schuim van de boter met een schuimspaan. Giet de gesmolten boter over in een ander pannetje en zorg ervoor dat het melkgedeelte niet meekomt.
  • Breng de geklaarde boter op smaak met een beetje miso pasta
  • Haal de coquilles voorzichtig van de schelpen, dep ze goed droog
  • Schik de lege schelpen op een mooie plateau of bord
  • Bak de coquilles kort aan in een hete pan met een beetje boter en olijfolie
  • Kruid de coquilles met peper en zout
  • Leg de coquilles terug in de schelpen
  • Lepel en een klein beetje misoboter over
  • Verdeel er enkele reepjes krokante nori over
  • Werk af met Oost-Indische kers
  • Rasp er een beetje gedroogde koraal over
  • Geniet!
Gebakken mini Sint-Jacobsvruchten met miso boter en krokante nori

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Heel mooi gerechtje. Het gaat om petoncles en geen gewone coquilles? Koop je deze met schelp? Ik vind nl enkel grote schelpen maar vindt deze veel verfijnder. Bedankt alvast.

    1. kriskookt zegt:

      Dit waren idd de petoncles. Maar met een gewone coquille gaat dit ook super lekker zijn

Laat een antwoord achter aan kriskookt Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *