Een heerlijk warme ciabatta met tomaat, feta, scampi en rucola. Dit is een leuke variant op de klassieke Griekse salade. Voor liefhebbers van olijven, kan je er hier nog altijd enkele bovenop leggen. Heerlijk & Makkelijk !!
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 ciabatta (op zelf af te bakken)
- 2 tomaten
- 1 pakje feta (200 gr)
- 14 scampi
- 50 gr rucola
- 1/2 rode ui
- olijfolie
- oregano, gedroogd
Werkwijze:
- Snij de ciabatta middendoor
- Sprenkel er een beetje olijfolie over
- Pel de scampi en verwijder het darmkaneel
- Snij de tomaten in dunne plakjes en beleg hiermee de ciabatta
- Snij ook de feta en dunne plakjes en leg deze op de tomaat
- Strooi een beetje oregano over de feta kaas
- Snij de scampi plat middendoor, doe deze in een kom met enkele druppels olijfolie, peper, zout en meng goed
- Verdeel de scampi over de feta
- Snij de rode ui in fijne reepjes en strooi deze over de scampi
- Bak dit 3 minuten langer dan op de verpakking van de ciabatta staat
- Werk de ciabatta af met een beetje rucola
Heerlijk met een beetje Tzatziki
Smakelijk !!