Zoetigheden

Pannenkoeken

Print Friendly, PDF & Email

De pannenkoek of ook wel flensje genoemd kent iedereen.  Tegenwoordig gemaakt van bloem, melk en eieren, vroeger gebruikte men van half boekweitmeel en half bloem. Sommigen maken een kunst van het omdraaien van een pannenkoek en werpen de pannenkoek vanuit de pan omhoog om hem weer omgedraaid in de pan terug te vangen. Hier alvast een recept voor het beslag dat niet kleeft in de pan. succes met het omgooien!!

Recept voor +- 10 pannenkoeken

Ingrediënten:

  • 200 gr bloem
  • 3 eieren
  • 5 dl melk
  • 10 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • klontje boter
  • arachideolie (om de pannenkoeken te bakken)

Werkwijze:

  1. Maak een glad beslag van de bovenvermelde ingerediënten
  2. Verwarm een pan en giet er een lekje olie in
  3. Schenk een beetje beslag in de pan, naargelang de gewenste dikte
  4. Draai de pannenkoek om en bak nog even verder
  5. Serveer ze met suiker, confituur, siroop, ….

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. kleinkinderen waren super blij en ze waren lekker

  2. Samuel zegt:

    Superlekkere pannenkoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *