Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Lasagne

Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die je bij ieder gezin wel eens op tafel ziet verschijnen. Vol dit recept voor overheerlijke lasagne, en het resultaat zal fantastisch zijn.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 4 tomaten
  • 1 kleine courgette
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70gr)
  • 1 teentje knoflook
  • basilicum / oregano / rozemarijn
  • 350 gr gemengd gehakt
  • lasagne vellen (vers of gedroogde)
  • 4 sneden beenham
  • 300 ml melk
  • peper/zout
  • 3 el bloem
  • 30 gr boter
  • 1 bol mozarella
  • Parmezaanse kaas
  • 1 kippenbouillonblokje

Werkwijze:

Maak eerst de tomatensaus:

  1. Pel de sjalot, snij hem grof en stoof hem samen met het teentje knoflook aan in een klontje boter
  2. Verwijder het kroontje van de tomaten, snij ze in 6 en stoof ze samen met de sjalot verder aan
  3. Voeg de tomatenpuree toe en stoof ook deze mee aan
  4. Voeg een scheutje water en het bouillonblokje toe samen met een beetje basilicum, oregano en  rozemarijn
  5. Mix deze saus tot een gladde coulis
  6. Snij de courgette in blokjes van 0,5cm
  7. Bak het gehak fijn en voeg de blokjes courgette toe
  8. Als de courgette gaar is voeg je de tomatencoulis toe
  9. Als het nodig is maak je deze saus nog een beetje dikker en kruid je ze af met peper en zout

Bechamelsaus:

  1. Smelt nu in een andere pot de 30 gr boter, als deze gesmolten is voeg je 3 el bloem toe
  2. Roer goed met een houten lepel totdat je een homogene massa hebt
  3. Stoof dit even zachtjes aan op het vuur (zo verdwijnt de bloem-smaak)
  4. Voeg af het vuur de melk toe, en breng terug aan de kook
  5. Als de saus goed is van dikte breng je deze op smaak met peper, zout, nootmuscaat en parmezaanse kaas

Afwerking:

  1. Maak in een ovenschotel verschillende lagen saus, ham, pasta en bechamelsaus
  2. Voor een mooi korstje sluit je best af met bechamelsaus
  3. Snij de mozarella in fijne plakjes en verdeel die boven op de bechamelsaus
  4. Rasp er nog een beetje parmezaan over
  5. Plaats de ovenschotel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Elise Peeters zegt:

    Beste Kris, proficiat met uw mooie website.
    In mijn lasagna vervang ik de bechamelsaus door dunne schijfjes mozzarella.
    Dit maakt het geheel minder papperig en smakelijker.
    Groetjes, Elise.

    1. kris zegt:

      Dankjewel,
      Idd schijfjes mozzarella is een lekker en makkelijk alternatief voor de bechamelsaus.
      Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *