Kip Parmigiana met pasta, tomatensaus en pesto
Hoofdgerechten, Recepten

Kip Parmigiana met pasta, tomatensaus en pesto

Kip parmigiana, een Italiaanse klassieker met een twist! In dit recept paneer je sappige kipfilets met panko voor een extra knapperige korst en bak je ze in de oven onder een laagje smeltende mozzarella. Daarbij serveren we pasta in een smaakvolle tomatensaus met wortel en courgette, en we werken het gerecht af met een lepel verse pesto voor die extra Italiaanse flair.. Een heerlijk en kleurrijk gerecht dat eenvoudig te maken is en perfect past bij een Italiaanse avond!

Nodig:

  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • panko
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • rode peper (naar eigen smaak)
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • 1 potje pesto
  • kipkruiden

Doen

  • Snij de kipfilets horizontaal doormidden
  • Kruid de kipfilets met kipkruiden
  • Gebruik drie diepe borden om de kip te paneren. Kluts in het eerste bord het ei los, eventueel samen met een klein likje water. Strooi in de tweede een portie bloem en in de laatste het paneermeel.
  • Wentel de lapjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel
  • Warm een klontje boter op in een ruime pan. Bak hierin de gepaneerde kipfilets krokant. Leg deze nadien in een ovenschotel
  • Beleg deze met enkel plakjes mozzarella, rasp er wat Parmezaanse kaas over
  • Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

De saus en pasta

  • Pel de sjalot, snij deze fijn. Pel de look, rasp deze fijn
  • Kuis de wortel. Snij de wortel en courgette in blokjes
  • Warm opnieuw een klontje boter op in een ruime pan
  • Stoof hierin de sjalot en knoflook aan
  • Voeg de blokjes wortel, courgette en fijngesneden rode peper toe
  • Stoof deze mee aan
  • Voeg tomatenpuree toe, stoof dit kort mee aan
  • Voeg alsook de bloem toe, stoof dit even mee aan
  • Giet er 250 ml water bij. Roer goed. Breng dit aan de kook
  • Voeg het bouillonblokje toe
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar
  • Voeg de gekookte pasta en een beetje kookvocht toe aan de saus
  • Voeg 1 el pesto toe aan de pasta, roer alles goed onder elkaar.
  • Proef en breng verder op smaak met peper en zout
  • Serveer de pasta met krokant gebakken kipfilet
  • Werf af met pesto en eventueel extra Parmezaanse kaas
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *