Konijn met groene curry
Toen ik thuis vertelde dat ik een groene curry met konijn wilde maken, fronste mijn vriendin haar wenkbrauwen toch even. Groene curry met konijn? Een rare combinatie volgens haar. Maar telkens dat gebeurd, vloeien daar heel goede recepten uit. Ook dit keer was dat niet anders.
Voor deze curry gaan we aan de slag met een heel konijn, groene en gele paprika, mais en aubergine. Daarnaast gebruiken we natuurlijk kokosmelk en koriander. Nu gaan we enkel nog opzoek naar een rijstkoker. Zodat we de rijst niet hoeven te koken, afgieten en warm houden.
Recept voor 4 personen
- 1 konijn in stukken
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 blik mais (160 g)
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 1 potje groene curry pasta
- 1 stengel citroengras
- 1 tl visssaus
- 1 el bloem
- verse koriander
- rijst
Doen:
- Smelt een klont boter in een grote stoofpot
- Kruid de stukken konijn met peper en zout en kleur ze in de bruisende boter
- Haal de stukken konijn uit de pot wanneer ze een mooi kleurtje hebben en hou ze apart
- Snij de ui fijn, plet de look en rasp de gember
- Stoof de ui, look en gember aan in de stoofpot
- Voeg 1 el bloem en 2 kl groene curry pasta toe, stoof deze kort mee aan
- Voeg de kokosmelk en dezelfde hoeveelheid water toe
- Voeg de stukken konijn, doormidden gesneden citroengras en vissaus toe aan de stoofpot
- Breng het geheel aan de kook
- Plaats een deksel op de pot en laat dit ongeveer 60 minuten zachtjes pruttelen
- Snij ondertussen de paprika en aubergine in blokjes van 1 cm, laat de mais uitlekken
- Haal de stukken konijn terug even uit de pot, hou deze eventueel warm in de oven
- Voeg de paprika, aubergine en mais toe aan de stoofpot
- Laat dit 15 minuten sudderen zodat de groenten gaar zijn
- Proef de saus, breng deze verder op smaak met curry pasta, peper en zout
- Voeg de stukken konijn terug toe
- Serveer het geheel met rijst, werk af met koriander
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.