Krieltjes à la nacho’s
Nacho’s of tortillachips in de oven is een klassieker onder het fastfood. Heerlijk gegrilde chips met cheddar, salsa, …. . Een recept waar je zelf enorm mee kan variëren. Ik varieerde niet met de topping, maar met de nacho’s zelf. Deze vervang ik door krieltjes. Daarnaast maken we deze schotel nog eens klaar op de barbecue: Krieltjes à la nacho’s
Krieltjes op de barbecue.
Bij een barbecue komt meestal een koude aardappelsalade op tafel. Enorm lekker, maar waarom eens geen aardappelen op de barbecue bakken? Zo maakte ik in het verleden al eens hasselback aardappel klaar op de barbecue. Deze keer gingen we voor een aardappel schotel à la nacho’s met cheddar, rode peper, avocado en koriander.
Nodig voor 4 personen:
- 500 g krieltjes
- 100 g geraspte cheddar
- 3 lente uitjes
- 1 rode peper
- 1 avocado
- koriander
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- tijm/rozemarijn
- limoen
- olijfolie
Doen:
- Was de krieltjes en kook ze 10 minuten in gezouten water
- Laat de krieltjes afkoelen
- Snij ze doormidden, voeg olijfolie, peper en zout toe
- Voeg fijngesneden tijm, rozemarijn en knoflook toe. Meng goed
- Doe de krieltjes in een vuurvaste schaal
- Zet deze voor 20 minuten in een hete barbecue van 200 graden. Indirecte warmte
Avocado:
- Verwijder de schil van de avocado
- Snij de avocado in fijne blokjes
- Snij de sjalot fijn, meng deze onder de avocado
- Breng de salsa van avocado op smaak met limoensap, peper, zout en fijngesneden koriander
Afwerking;
- Strooi na 20 minuten de gemalen cheddar, fijngesneden lente ui en ringen rode peper over de aardappelen
- Sluit het deksel van de barbecue en laat nog 5 minuten bakken
- Haal de aardappelen af de barbecue
- Werk af met salsa van avocado en enkele blaadje koriander
- Zet de aardappel in het midden van de tafel en geniet van deze originele en smaakvolle krieltjes
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.