Nginiouis Summer Gin – Tonic – Basilicum
Nginiouis Summer Gin is het broertje van de Nginious Swiss Blended Gin. Voor deze gin werden botanicals zoals jeneverbes, bosbessen, perzik, verse zoete limoenen, jasmijn bloesems, witte peper, rabarber wortels en rabarber gebruikt. Deze zomer gin is een beetje zachter, met een duidelijk vrouwelijkere oriëntatie. Wederom gebracht in de gekende en originele fles. De Nginious Summer Gin wordt slechts één keer per jaar geproduceerd. Kwa perfect serve presenteer ik er twee. De mannelijke versie met East Imperial Burma Tonic en basilicum, de vrouwelijke gin liefhebbers zullen meer fan zijn van de combinatie met Fever-Tree Mediterranean Tonic.
Gegrilde nectarine – Griekse yoghurt – Pecannoot – Basilicum
Tijdens het proeven van deze gin viel mij direct de frisse zomerse smaken op. Perzik en jasmijn kwamen heel mooi op de voorgrond. Toch is dit zeker geen zoete gin. Een gin die mijn onmiddellijk doe verlangen naar de lente, de zomer, barbecueën en terrasjes. Daarom creëren we hierbij een zomers gerecht waar al deze verlangen ook in terugkomen.
Nodig voor 4 personen:
- 8 nectarine
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 tl geraspte gember
- 2 kl vloeibare honing
- 1 takje tijm
- 1 tl geraspte schil van limoen
- 2 el pecannoten
- Griekse basilicum
- bloemsuiker
Doen:
- Snij partjes van de necatrines, Grill deze in een grillpan
- Strooi een beetje bloemsuiker over de gegrilde nectarines
- Breng de yoghurt op smaak met gember, tijm, honing en rasp van limoen
- Hak de pecannoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof
- Verdeel een beetje yoghurt onderaan op de borden
- Schik er de partjes gegrilde nectarine hier op
- Werk af met Griekse basilicum en pecannoten