Krokante pit van avocado
Krokante pit van avocado klinkt misschien raar. Maar we kwamen op het idee nadat we dit zagen passeren op de FB pagina van Zouterover. De winnaars van het populaire VIER-programma ‘Grillmasters’. We hadden al eens eerder de pit van avocado gebruikt in een smoothie. Maar verder hadden we hier nog geen ervaring mee. We gebruiken de crunch van avocadopit om dit overheerlijke hapje af te werken. Krokante papadum met rundstartaar en crème van eigeel. Smakelijk!
Avocado’s zijn niet perse de meest duurzame vruchten. Als we ze eten, kunnen we ze beter helemaal opeten. Wist je dat de pitten eetbaar zijn? Zet je mes erin en chop ze fijn. Even in een pannetje laten aanbakken samen met wat grof zout en je krijgt een heerlijk nootachtig zoutje. #zerowaste
Zouterover
Nodig:
- Papadum
- 200 g rundvlees
- 1 sjalot
- olijfolie
- peper en zout
- mosterd
- worcestersaus & tabasco
- 1 avocado
- koriander
- 1 rode ui, fijngesneden
- 4 eidooiers (eieren)
- scheutje room
- limoen
Doen
- Bak de papadum zoals op de verpakking staat
- Snij de avocado overlangs in tweeën. Trek de halve avocado los en verwijder de pit.
- Plet het vruchtvlees van avocado met fijngesneden koriander, rode ui, olijfolie, limoensap, peper en zout
- Pel het bruine velletje van de avocadopit, hak de pit in fijne stukjes
- Rooster de fijngehakte avocadopit krokant in een pan zonder vetstof
- Voeg een snuifje grof zeezout toe
- Kook de 4 eieren gedurende 7,5 minuten, laat nadien volledig afkoelen onder koud water
- Pel de eieren, doe het eigeel in een maatbeker. (Het eiwit hebben we niet nodig)
- Mix de eidooiers met een scheutje room tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast
- Snij de sjalot en het rundvlees fijn, voeg deze samen
- Breng de tartaar op smaak met olijfolie, 1/2 tl mosterd, worcestersaus, tabasco, peper en zout
- Breek de papadum in stukken. Lepel er een beetje dip van avocado op
- Leg daarop een lepel rundstartaar
- Spuit er enkele toefjes crème van eigeel op
- Werk af met geroosterde avocadopit en verse koriander
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt